Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Vynas padarytas iš atskiro Ried Schütt vynuogyno kvepia žaliais abrikosais, nektarinais, greipfrutais, žaliomis papajomis, trešnėmis, neprinokusiais obuoliais. Sodrus, labai elegantiškas, gyvos rūgšties, minerališkas, ilgo kaulavaisių poskonio.
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžiagyvių, riebių žuvies patiekalų, pastos, riebesnių mikštųjų sūrių.
What an amazing array of stone- and exotic-fruit aromas, also jasmine and wild herbs. Tremendous concentration and elegance on the medium- to full-bodied palate. An extremely long and refined finish with a touch of salty character alongside the wet-stone minerality. Drink or hold.
Many generations of this family have dedicated their lives to growing wine: the first glass bottles were filled with Knoll wine in the 1950s, and the arguably most famous wine label in Austria – the family’s trademark baroque image of Saint Urban – first graced the Knoll wine bottles in 1962. The family cultivates wine on sixteen hectares, and the names of his terraces have become common knowledge among both national and international wine drinkers: the Kellerberg, Loibenberg, Pfaffenberg and especially the Schütt yield the fruit for the famous range of Knoll Riesling and Veltliner, which are all clear, precise, mineral-rich and structured, frequently revealing their full potential after years or even decades.