Putojantis sausas
Champagne Diebolt-Vallois Brut Fleur de Passion 2006 – tai ekspresyvus ir subrendęs „Chardonnay“, kilęs iš išskirtinio Kramano „Grand Cru“ derliaus, atskleidžiantis autentišką šio prestižinio regiono charakterį.
Šis šampanas pasižymi auksine spalva su begalinėmis labai smulkių burbuliukų srovėmis. Nosyje atsiskleidžia subtilios persikų, cukruotų apelsinų žievelių ir pyragaičių natos.
Burnoje šampanas demonstruoja sultingus, saldžius geltonųjų tropinių vaisių niuansus ir subtilius medaus akcentus. Jis išlaiko puikią gaivą ir gyvybingą rūgštį, o tai veda į ilgą ir ilgai išliekantį poskonį.
„Cuvée Fleur de Passion 2006“ yra Diebolt-Vallois cuvée, daromas išskirtinai iš geriausių ‘Chardonnay‘ vynuogių, augančių Kramano „Grand Cru“ kaimelyje (daugelis vynmedžių yra 60 metų). Vynuogės atkeliauja iš 7–8 senų šlaitų vynuogynų sklypų, ypač iš lieu-dit Les Buzons.
Nei skaidrintas, nei filtruotas, šis šampanas leidžia visiškai atsiskleisti unikalioms Kramano terroir savybėms, pasižyminčioms plonu dirvožemio sluoksniu ir kreidos pagrindu.
Dozažas – 6 g/l.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie austrių, ant grotelių keptų vėžiagyvių arba žuvies karpačio.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.