Putojantis sausas
2007 metų „Diebolt-Vallois“ šampanas – tai išskirtinė grynojo „Chardonnay“ išraiška, pagaminta iš senų vynmedžių vaisių, augančių prestižiniame Kramano „Grand Cru“ terroir.
Nuo pirmos akimirkos taurėje skleidžiasi sultingų sodo vaisių, prinokusių kriaušių ir traškių obuolių aromatai, kuriuos papildo subtilūs skrudintų bandelių bei lengvo dūmo akcentai. Po šiuo aromatiniu sluoksniu atsiskleidžia rafinuotas, kiek kreidiškas minerališkumas.
Skonyje šampanas atskleidžia tvirtą struktūrą: gyvybingas, tačiau elegantiškas, su ryškia gaivos išraiška, vedančia per sodrių vaisių ir pikantiškų niuansų sluoksnius. Puta – smulki ir ilgai išliekanti. Ji suteikia tekstūros, tačiau neužgožia šampano ekspresyvumo. Poskonis – ilgas, darnus, pasižymintis tiek energija, tiek subtilumu.
Kaip ir kiti aukščiausios klasės ūkio cuvée vynai, šis šampanas fermentuotas ąžuolo statinėse. Sąmoningai vengta malolaktinės fermentacijos, kad būtų išsaugotas gaivumas ir aiški struktūra. Netaikytas nei skaidrinimas, nei filtravimas – todėl tai grynas, vietos ir metų išraiškos pavyzdys. Minimalus dozažas subtiliai pabrėžia natūralią šampano pusiausvyrą ir tyrumą.
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie austrių, ant grotelių keptų vėžiagyvių arba žuvies karpačio.
Įsikūrę viename garsiausių Šampanės kaimelių – Cramant, Jacques Diebolt ir Nadia Vallois kartu su savo vaikais Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius, bet itin gerbiamus šampano namus Diebolt-Vallois.
Didžioji dalis – net 11 hektarų – šeimos valdomų vynuogynų didžiuojasi Grand Cru ir Premier Cru statusu. Šiose prestižinėse žemėse karaliauja ‘Chardonnay’ vynuogė, neoficialiai tituluojama Cote des Blancs karaliene. Iki 1992 metų palyginti nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno entuziastų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų ir vyno gidų „Gault Millau“ Diebolt-Vallois paskelbė metų šampano gamintoju. Nepaisant staigaus pripažinimo ir dėmesio, Diebolt-Vallois išliko šeimynine vynine, kurios pagrindinė vertybė – itin šilti ir draugiški žmonės. „Vyno klubui“ yra tikras malonumas pristatyti šį puikų gamintoją Lietuvos vyno mėgėjams.
Vyno stilius
Diebolt-Vallois šampanai pasižymi išskirtine elegancija, subtilumu ir minerališkumu, atspindinčiu aukščiausios klasės Cote des Blancs ‘Chardonnay’ terroir. Didelis dėmesys skiriamas šviežumui, kompleksiškumui ir ilgaamžiškumui.
Prestižiniai vynuogynai
Didžioji dalis Diebolt-Vallois vynuogynų yra išsidėstę prestižiniuose Grand Cru kaimeliuose:
Šių aukščiausios klasės vynuogynų derlius ir kruopštus darbas rūsyje lemia išskirtinę Diebolt-Vallois šampanų kokybę.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Diebolt-Vallois šampanai yra brandinami ilgą laiką su mielėmis, dažnai gerokai ilgiau nei reikalaujama apeliacijos taisyklėse. Tai suteikia jiems didesnio kompleksiškumo, subtilesnių burbuliukų ir ilgesnio poskonio. Nors šiais šampanais galima mėgautis ir būnant jauniems, aukščiausios klasės „Blanc de Blancs“ turi puikų potencialą bręsti ir tobulėti daugelį metų, įgaudami dar daugiau elegancijos ir sudėtingumo.