Putojantis sausas
Vienas naujausių legendinių šampano namų „Louis Roederer“ kūrinių. „Collection“ serija pakeitė garsųjį „Brut Premier“ – ji paremta derliaus metų preciziškumu, ilgalaike „réserve perpetuelle“ (nuolat papildomų atsargų) sistema.
Aromate atsiveria subtilios kriaušių, obuolių, persikų ir citrusų žievelės natos, lydimos švelnių skrudintos duonos, lazdyno riešutų ir medaus atspalvių. Kvapas rafinuotas, gilus, jungiantis šviežumą su brandumu – tai klasikinis Roederer elegancijos ženklas.
Burnoje šampanas ekspresyvus ir kremiškas. Smulkūs burbuliukai kuria subtilią tekstūrą, o rūgštis suteikia šampanui aukščiausio lygio balanso pojutį. Skonyje atsiskleidžia sultingų geltonųjų vaisių, citrinų kremiškumo, sviestinės brioche bei minerališko, sūraus poskonio niuansų. Poskonis – ilgas, švarus, su subtiliu gėlių ir švelniai prieskonišku poskoniu.
Brandinimas su nuosėdomis trunka apie 3 metus, po to brandinamas dar 6 mėnesius , kad įgytų harmonijos ir tekstūrinio švelnumo.
Patiekimo rekomendacija: patiekite 8–10 °C temperatūroje prie austrių ar krevečių tartaro, kepto menkės su sviestiniu padažu, arba brandinto „Comté“ sūrio.
Louis Roederer šampano namai, įkurti 1776 metais Reimse, Prancūzijoje. Jie daugiau nei 240 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje . Šie nepriklausomi šeimos valdomi namai išgarsėjo sukūrę legendinį „Cristal prestige cuvee“. Iki šių dienų įmonės valdymas išliko šeimos rankose. Šiuo metu ūkiui vadovauja septintos kartos atstovas Fredericas Rouzaud. „Louis Roederer“ išsiskiria tuo, jog didžiąją dalį savo šampanų gamina tik iš nuosavuose vynuogynuose užaugintų vynuogių, kurių didžioji dalis plyti prestižinėse Grand Cru teritorijose.
Unikalus Louis Roederer šampano stilius
Louis Roederer šampanai pasižymi elegancija, subtilumu, puikiu balansu ir brandos potencialu . Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms iš nuosavų vynuogynų ir kruopščiam vyndarystės procesų įgyvendinimui .
Prestižiniai Louis Roederer vynuogynai
„Louis Roederer“ valdo įspūdingus 240 ha vynuogynų, kurių didžioji dalis yra Grand Cru ir Premier Cru teritorijose .
Nuosavi vynuogynai leidžia „Louis Roederer“ griežtai kontroliuoti vynuogių kokybę ir užtikrinti šampanų išskirtinumą .
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
„Louis Roederer“ šampanai yra brandinami ilgą laiką, taip suteikiant jiems daugiau kompleksiškumo ir subtilumo . Net ir bazinis „Brut Premier“ yra brandinamas kelerius metus. Vintažiniai ir prestižiniai „Cuvée“ šampanai, tokie kaip „Cristal“, brandinami dar ilgiau, įgaudami ypatingą gylį ir eleganciją . Šie šampanai pasižymi puikiu brandinimo potencialu.