Prabangi vakarienė su „Château Angélus“
Paskelbta: 2018-05-10
„Vyno klubas“ penkiolikos metų gimtadienį pažymės dar viena išskirtine vakariene gegužės 24 d. restorane „Dine“ kartu su legendinės vyninės „Château Angélus“ atstovu ir vynu. „Château Angélus“ įvardijamas kaip viena geriausių vyninių Saint Emilion apeliacijoje ir vienas iš keturių ūkių klasifikuotu aukščiausiu Saint Emilion Premier Grand Cru Classe A statusu. Vakarienės metu ragausime ne tik 2006 ir 2011 „Château Angélus“ vynus, bet ir antrąjį ūkio vyną „Carillon de l’Angélus“ bei Bouard šeimai priklausantį „Château Bellevue“ vyną.
„Château Angélus“ pavadinimas kilo iš kasdienio darbo vynuogynuose, kurį lydėdavo trijų vietinių bažnyčių varpų skambesys, kuris įkvėpė šios vyninės pavadinimą ir logotipą bei skulptūrą vyninės kieme. Vyninės istorija prasidėjo XX a. pradžioje, tačiau Bouard šeima, kuriai priklauso vyninė, Bordo vyno versle jau daugiau nei 700 metų. „Château Angélus“ vyno kokybė ėmė sparčiai kilti nuo 1988 metų derliaus, kai pristatyta daugelis tuo metu revoliucingų, bet šiai dienai standartu tapusių vynuogynų priežiūros technikų. Šiuo metu vyninė toliau plėtoja naujoves, kurios padeda gerinti kokybę - pereina prie organinės vyndarystės, siekia, kad visos vynuogės nuo šakelių būtų pašalinamos rankomis, vyno gamybos procesas vyksta gravitaciniu principu, t.t. Visos buvusios ir esamos inovacijos prisidėjo prie to, kad 2012 metais „Château Angélus“ buvo klasifikuotu aukščiausiu Saint Emilion Premier Grand Cru Classe A statusu. Komisijos vertinimui privaloma pateikti 20 derlių, kurie turi įrodyti kokybės augimą ir stabilumą.
„Château Angélus“ vyno charakteriui didelę įtaką daro didelė dalis Cabernet Franc vynuogė, kurios vyno sudėtyje gali būti iki 48% ir suteikiančios savita gaivumo ir struktūros pojūtį. Šios vyninės vyno stilius apibūdinamas kaip šilkinės tekstūros, svarus ir koncentruotas, prabangus, sultingas su prieskoniškų juodųjų uogų, saldymedžio, prieskonių, trumų charakteriu ir itin geru brandinimo potencialu.
Vakarienės meniu:
Champagne Pol Roger Brut Reserve NV
Amuse bouche
Château Bellevue Saint-Emilion Grand Cru 2012
Antienos krūtinėlės kapotinis/burokėliai/spanguolės/pušų aliejus
Le Carillon de l'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2014
Ėriuko kulninė/smidrai/bobausiai/rūkytų pastarnokų tyrė/trumai
Château Angélus St-Émilion 1er Grand Cru Classé A 2006 ir 2011
Lietuviškos sausai brandintos Black Angus jautienos šonkauliai/kietasis sūris/raugintų paprikų padažas
Les Carmes de Rieussec Sauternes 2014
Roquefort sūris
Vakarienės detalės:
Data ir laikas – gegužės 24 d. 18:30
Vieta – restoranas „Dine“ (Gedimino pr. 35, Vilnius)
Kaina – 250 EUR/asm. Vyno klubo nariams – 225 EUR/asm.
Vietų skaičius ribotas. Dalyvavimas tik su išankstine rezervacija ir apmokėjimu.
Registracija: [email protected] arba užpildžius registracijos formą apačioje.