Vilnius

Klaipėda

  • EKO
Gramona Mustillant Rose

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Rožinis sausas

Gramona Mustillant Rose

21,00

Aprašymas

Gramona Mustillant Rosé – tai ekologiškas rožinis vynas iš prestižinio Penedès regiono, Katalonijoje, Ispanijoje.

Vynas gaminamas pagal ekologinius ir biodinamininius vyndarystės principus, užtikrinant aukščiausią kokybę bei natūralų skonį. Vynui naudojamos tik kruopščiai atrinktos uogos, kurios skinamos rankomis ir dar kartą perrenkamos vyninėje. 

Fermentacija vykdyta žemoje temperatūroje (16 °C), taip išlaikant natūralius uogų aromatus ir gaivumą. Vynas yra švelniai putojantis, su lengvais burbuliukais. Aromatų paletėje dominuoja miško raudonosios uogos, laukinių braškių ir bruknių natos, kurios suteikia natūralaus vaisiškumo ir šviežumo. Juntamos karamelės ir ledinukų užuominos suteikia švelnaus saldumo pojūtį, o pankolio niuansas įneša elegancijos ir gaivios žolelės akcentą. Šie aromatai sukuria subalansuotą, gaivų ir elegantišką skonį.

 

 

 

Patiekimas

Tiekti 6-8 °C temperatūros kaip aperityvą, prie šaltibarščių, jūros gėrybių bei žuvies, šviežių salotų, ryžių, įvairių patiekalų su makaronais. 

Apie gamintoją

Gramona – tai viena prestižiškiausių ispaniškų putojančių vynų gamintojų, kuri daugiau nei šimtmetį puoselėja vynuogininkystės tradicijas Penedès regione, Katalonijoje. Šeimos vyninė išgarsėjo dėl savo įsipareigojimo kokybei, ekologijai ir ilgai brandinamų vynų filosofijos.

Ekologiški vynuogynai ir biodinaminė filosofija

Gramona vynuogynai yra auginami ekologiškai ir biodinamiškai, laikantis pagarbos gamtai principų. Šeimos požiūris į vynuogininkystę remiasi tikėjimu mėnulio ciklais ir visatos įtaka dirvožemiui bei vynmedžiams.

Istorija ir tradicija: nuo 1881 iki šiandien

  • 1945 m. Bartomeu ir Josep Lluís Gramona pradėjo naują erą vyno gamyboje – jie buvo pirmieji, įtvirtinę ilgai brandintų putojančių vynų koncepciją Ispanijoje.

  • 1951 m. sukurtas pirmasis Gramona III Lustros, išleistas 1961 m.

  • 2021 m. pažymėtas 100 metų Gramona šeimos, kaip putojančio vyno gamintojų, ir 140 metų, kaip vynuogių augintojų, jubiliejus.

Šiandien Gramona istoriją tęsia jau penktoji ir šeštoji karta – Jaume, Roc ir Leonard Gramona, vadovaudamiesi tvarumo ir kokybės principais.

Tradicinis metodas ir išskirtinė kokybė

Gramona vynai gaminami tradiciniu metodu (Méthode Traditionnelle), identišku šampano gamybai, o jų brandinimo laikotarpis siekia nuo 18 mėnesių iki net 12 metųdaugiau nei dvigubai viršijantis standartinius Cava reikalavimus.

 Kuo išsiskiria Gramona putojantys vynai?

  • Naudojamos ne tik tradicinės Cava vynuogės (Xarel·lo, Macabeo, Parellada), bet ir Chardonnay, kuri suteikia elegancijos ir tarptautinio stiliaus.

  • Skonis: juntami riešutų, šviežiai keptų kepinių ir autolizės (mielių skilimo) aromatai.

  • Natūraliai mažai cukraus, tačiau išlaikytas balansas ir subtili rūgštis.

    Nauja kokybės karta: Corpinnat

Po ilgamečio siekio pagerinti Cava reputaciją, 2019 m. Gramona paliko oficialią DO Cava kilmės nuorodą ir tapo viena iš Corpinnat asociacijos steigėjų. Corpinnat reiškia „širdyje gimęs“ ir žymi aukščiausios kokybės putojančius vynus, gaminamus tik Penedès regione, laikantis griežtų ekologinės gamybos ir ilgalaikės brandos reikalavimų.

Jums galėtų patikti