1–8 iš 8
Slovakija yra Vidurio Europos šalis, besiribojanti su Austrija ir Vengrija - dviem šalimis, kurių vynai turi didelę paklausą visame pasaulyje. Be abejo, Vengrija ir Austrija turi įtakos Slovakijos vyndarystei vynuogių veislių ir vyno stilių požiūriu. Čia yra 400 aktyvių vyndarių, gaminančių vyną iš tarptautinių arba vietinių veislių 6 pagrindiniuose vyno regionuose.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Slovakija yra Vidurio Europos šalis, besiribojanti su Austrija ir Vengrija - dviem šalimis, kurių vynai turi didelę paklausą visame pasaulyje. Be abejo, Vengrija ir Austrija turi įtakos Slovakijos vyndarystei vynuogių veislių ir vyno stilių požiūriu. Čia yra 400 aktyvių vyndarių, gaminančių vyną iš tarptautinių arba vietinių veislių 6 pagrindiniuose vyno regionuose.
Slovakijos vynuogių veislės ir pagrindiniai vyno regionai.
Įdomiausias faktas apie Slovakiją yra tai, kad šioje apskrityje taip pat yra 'okajaus regionas, kuriuo dalijamasi su Vengrija. Ši vietovė garsėja saldžiais botrytiniais vynais, gaminamais iš baltųjų vynuogių, vadinamų 'Furmint'. Tai tikrai senas regionas, ir jis toks svarbus, kad UNESCO netgi pripažino jį pasaulio paveldo vietove. Slovakijos vyndariai sunkiai dirba, kad išlaikytų šią tradiciją ir užtikrintų, jog ši ypatinga vyno rūšis būtų gaminama ir toliau.
Netoli Tokajaus yra Rytų Slovakija, kurioje vyrauja žemyninis klimatas ir įvairūs dirvožemiai. Čia gaminami baltieji vynai iš 'Pinot Grigio' ir 'Gewürztraminer' bei raudonieji vynai iš 'Cabernet Sauvignon'.
Vienas iš pagrindinių Slovakijos regionų yra Mažieji Karpatai (Malé Karpaty), esantis netoli Austrijos sienos. Šiame krašte auga tokios vynuogės kaip 'Grüner Veltliner' ir 'Welschriesling', iš kurių gaminami gaivūs ir aromatingi baltieji vynai. Regionas taip pat garsėja sodraus skonio raudonaisiais vynuogėmis - vietinėmis raudonosiomis vynuogėmis 'Saint Laurent' ir 'Frankovka' (austriškas pavadinimas - 'Blaufränkisch'). Vėsesnėje regiono vietoje klesti 'Pinot Noir', kurio pavyzdžiai - lengvi ir vaisiški raudonieji. Vynuogių auginimo įvairovė čia įmanoma dėl Panonijos klimato, panašaus į Austrijos klimatą.
Šiuolaikinė slovakų vyndarių tendencija - mažai intervencijos ir oranžiniai vynai, gaminami rūpinantis vynuogynais ir laikantis biodinaminės filosofijos. Viena iš pirmaujančių gamintojų yra Magulos šeima, kuri išreiškia visą Slovakijos terroir ir kasmet išleidžia nedidelį kiekį butelių.