Baltasis vynas. Vyno ekspertės Daivos Mumgaudienės TOP3
Paskelbta: 2021-10-25
Esate raudonojo ar baltojo vyno mėgėjas?
Šią savaitę daugiau dėmesio skirsime baltajam, tad dažniau besirenkantys šį vyną ar norintys daugiau apie jį sužinoti – atkreipkite dėmesį!
Pirmoji rekomendacijomis dalijasi Vyno klubo vyno ekspertė Daiva Mumgaudienė. Štai jos šio rudens baltųjų vynų favoritai:
Man visada įdomu stebėti vynų „išaugimą“ – kaitą mano racione – o jis tikrai vyksta... priklausomai nuo metų laiko, nuotaikos, kompanijos, sezoninių žuvų, daržovių ar vaisių gausos.
- Mano meilė Italijai – gili ir prasminga. Kiekvieną savaitę į savo meniu įtraukiu šviežių makaronų patiekalą, kurį gardinu tik alyvuogių aliejumi ir parmezanu. Lengvas Verdicchio, Garganega, Vermentino vynas prie jų – mano energijos, geros nuotaikos ir grožio užtaisas.
- Lengvai ąžuolo paliesti Chardonnay vynuogės vynai, kuriuos su didžiuliu malonumu derinu prie rūkytos lašišos suktinių su rikotos sūriu, prie karštai rūkytos Kuršių marių žuvies.
- Dievinu smėlio dulkių aromato baltuosius Rolle, Ugni Blanc, Semillon vynuogių vynus iš Provanso, ypač tuos, kurie žaismingai draugavo su ąžuolu. Vynai, kurie tarsi kutena padus, primindami atostogas saulėtoje Viduržemio jūros pakrantėje. Tobulam atostogų prisiminimui prie tokių vynų lengvai apkepu šukutės, kurias pagardinu porų padažu, mėgaujuosi minkštaisiais sūriai su skrebučiais su jūros druska.
Naujas blokas