Baltojo vyno aromatai
Paskelbta: 2021-10-26
Vyno pasaulis gali atrodyti klaidus ir paslaptingas, tačiau mokytis apie šį gėrimą verta – atpažinus vyno aromatus, kiekviena taurė gali tapti nuotykiu.
Nežinote, nuo ko pradėti? Kai ragausite baltąjį vyną, prisiminkite žemiau pateiktas aromatų kategorijas. Nors aromatų gausu, juos galima sudėlioti taip:
Citrusiniai vaisiai: citrinų, laimų, greipfrutų, apelsinų, citrinų žievelės aromatai
Kaulavaisiai: nektarinų, persikų, abrikosų, obuolių ir kriaušių aromatai
Tropiniai vaisiai: ananasų, mangų, kivių, ličių ir pasiflorų aromatai
Medus: saldaus medaus arba bičių vaško aromatai
Minerališkumas: mineralai ar aromatas, primenantis nulytą asfaltą vasaros dieną
Žoliškumas: žolelių, arbatžolių ar kitų žalių augalų aromatai
Gėlės: žiedų aromatai – nuo švelnių baltų gėlių iki intensyvių rožių