Copenhagen sparkling tea - nes kiekvienas nusipelno taurės gerų burbuliukų!
Paskelbta: 2020-07-27
Kopenhagos putojanti arbata (Copenhagen sparkling tea) jau spėjo užkariauti garsiausius pasaulio restoranus, apdovanotus „Michelin“ žvaigždutėmis (Geranium (***), Hof Van Cleve (***), Restuarant Gordon Ramsay (***), Alain Ducasse at Morpheus (**) ir daugybė kitų). „Vyno klubas“ tiki, kad ši naujiena užkariaus ir Lietuvą. Vos tik atkeliavusi į mūsų parduotuvę arbata jau sužavėjo „Pacai“, „Kempinski“ „Gaspar‘s“, „Vilkinė“, „Somm“, „Fabrikėlis“ viešbučių ir restoranų svečius.
Šią arbatą 2017 metais sukūrė garsus someljė iš Danijos Jacobas Kocemba. Visi žinojo, kad jis turi išskirtinę dovaną – sukurti puikius skonių derinius. Ir tą kartą, ieškodamas idealaus derinio vienam desertui, jis nepasitenkino niekuo, ką rado vyno rūsyje su beveik dviem tūkstančiais vynų. Tuomet jam gimė idėja sumaišyti keletą skirtingų arbatų ekstraktų. Neįprastas arbatos gėrimo ir deserto derinys sulaukė pasisekimo restorane, kuriame tuo metu dirbo Jacobas. Neilgai trukus su partneriu Bo Stenu Hansenu jie įkūrė Kopenhagos putojančios arbatos kompaniją (Copenhagen sparkling tea company) ir patentavo šią unikalią arbatą, sukurdami naują gurmė gėrimų kategoriją. Pirmasis arbatos butelis buvo parduotas 2017 metų gegužės 26 dieną, o dabar šią arbatą galima rasti daugiau nei 16 šalių ir daugiau nei 45-uose restoranuose, pažymėtuose „Michelin“ ž
Kodėl putojanti arbata susilaukė tokio didelio pasisekimo visame pasaulyje
Jacobas ir Bo mano, kad taip yra dėl keleto priežasčių. Pirma, pasaulyje yra milijonai žmonių, besidominčių vynu ir kitais gurmė gėrimais, o, be vyno, pasirinkimas labai ribotas. Pagaliau rastas tikrai geras sprendimas žmonėms, kurie nevartoja alkoholio, bet nori ko nors skanaus ir iškilmingo (šis gėrimas puikiai tinka pakeisti šampaną!). Antra, žmonės vertina kokybę ir gerą skonį. Arbatoms gaminti naudojamos išskirtinės kokybės žaliavos. Gaminant gėrimą, temperatūra pasiekia tik 65 laipsnius, o tai leidžia išlaikyti naudingąsias arbatos savybes ir antioksidantus.
Daugiau apie putojančios arbatos gamybos procesą
Gėrimui gaminti naudojama 13 skirtingų aukščiausios kokybės ekologiškos arbatos rūšių. Maišoma juodoji, žalioji, baltoji ir ulongo arbatos rūšys. Naudojamos ir tokios arbatos rūšys, kaip First Flush Darjeeling ir Silver Needle (apie šias arbatos rūšis daugiau skaitykite mūsų šio mėnesio arbatos eksperto straipsnyje). Kiekviename Kopenhagos putojančios arbatos butelyje naudojami skirtingi šių arbatos rūšių deriniai, kuriais sukuriamas puikus balansas.
Jacobas Kocemba kruopščiai kontroliuoja verdamos arbatos procesą, užtikrindamas tinkamą temperatūrą ir laiko intervalus. Visa produkcija gaminama nedideliais kiekiais, kad kaskart būtų užtikrinta ideali kokybė. Natūraliam saldumui išgauti naudojama šiek tiek balto vyno arba vynuogių misos. Skoniui ir kvapui pastiprinti naudojami natūralūs priedai, pavyzdžiui, citrinos sultys, kinrožė ar citrinžolė. Jokių dirbtinių priedų!
Išpilstyta į butelius arbata paliekama „ilsėtis“ nuo 8 iki 12 savaičių. Arbatos kūrimas baigiasi jums ragaujant. Jacobas rekomenduoja putojančią arbatą patiekti atvėsintą iki 5 laipsnių, šampano taurėje.
Kokteiliai su Kopenhagos putojančia arbata
THE APIARIST 50 ml London Dry Gin 20 ml citrinos sulčių 10 ml skysto medaus Viską užpilkite nealkoholine BLÅ putojančia arbata. |
|
Arbatos SPRITZER 50 ml Amaro Mondino (tinka ir Campari arba Aperol) 70-100 ml RØD* or GRØN* putojančios arbatos. Papuoškite citrinos žievele arba kinkanais. *RØD arbata suteiks kokteiliui šiek tiek saldumo ir žoleliškumo, tuo tarpu GRØN – sodrumo ir gaivumo. |
|
Džinas ir arbata 50ml London Dry Gin 100 ml GRØN putojančios arbatos 1 šaukštelis medaus Papuošimui naudokite citrinos žievelę arba obuolio skiltelę. |
|
Nealkoholinis kokteilis NOT YOUR GARDEN VARIETY 50 ml nealkoholinio gėrimo SEEDLIP GARDEN 108 20 ml citrinos sulčių 10 ml klementinų sirupo (jį pasigaminti galite 200 g cukraus ištirpinę karštame vandenyje ir bent 24 val jame palikę 4 klementinų žieveles). Viską užpilkite BLÅ putojančia arbata. |
|
BATTON ROUGE BEACH PARTY 30 ml aukštos kokybės burbono 20 ml Amaro Mondino (tinka ir Campari arba Aperol) 20 ml saldaus Vermuto 20 – 30 ml putojančios arbatos RØD |
|
Nealkoholinis kokteilis THE GREEN LADY 40 ml nealkoholinio gėrimo SEEDLIP GARDEN 108 40 ml baltųjų greipfrutų sulčių 40 ml Sencha arbatos 5 ml sirupo 10 ml citrinos sulčių 20 ml GRØN putojančios arbatos |
|
THE MALLOW FAMILY 70 ml saldintos kinrožių arbatos 20 ml citrinos sulčių 10 ml kiaušinio baltymo Užpilti RØD putojančia arbata. |
|
CHRISTMAS COBBLER 20 ml abrikosų brendžio 30 ml Chereso 100 ml putojančios arbatos VINTER |