Receptas prie božolė vyno: dešra, troškinta vynuogių išspaudose (Saucisson au gène)
Paskelbta: 2019-10-04
Vynuogių panaudojimas nesibaigia vyno gamyba: išspaudas Božolė regione panaudoja storoms dešroms arba kumpiui troškinti. Sezoninis, rudeninis, derliaus pabaigos patiekalas, prie kurio geriausiai derės vynas iš minėto regiono.
Sudedamosios dalys:
- 800 g kiaulienos dešros (taip pat galima troškinti kiaulienos kumpį, šoninę);
- 750 ml vyno misos – besifermentuojančių vis dar saldžių sulčių arba tiesiog ką tik išspaustų vynuogių sulčių arba raudonojo vyno (geriausia – božolė);
- 1 kg išspaudų – žievelių ir kauliukų, likusių nusunkus vyną. Pasidairykite išspaudų Lietuvoje – dabar daug kas daro vynuogių vyną.
Troškintuve paskleiskite pusę išspaudų. Padėkite dešrą, užpilkite likusias išspaudas. Užpilkite misa. Jei reikia, praskiekite vandeniu. Troškinkite 40–50 min.
Patiekite su bulvių koše su sviestu.
Atsikimškite Božolė vyno butelį.
Kitas klasikinis prancūziškas patiekalas ragauti su Beaujolais: Coq au vin - receptas: https://www.vynoklubas.lt/vyno-blogas/coq-au-vin-klasikinis-prancuziskas-patiekalas-ragauti-su-beaujolais-vynu
Beaujolais vyno sąrašas čia.