„G.D. Vajra“ šeima – užkrėčianti meile ne tik vynui, bet ir žemei
Paskelbta: 2018-05-30
Vajrų šeima
Kasdien Vajrų šeimos nariai kopia ir leidžiasi gimtojo Barolo kalvų šlaitais, su meile liesdami jų giminės sodintus ‘Nebbiolo‘, ‘Barbera‘, ‘Dolcetto‘, ‘Moscato‘ vynmedžius, ne taip gerai kitur žinomus ‘Freisa‘ ir Pjemonte retai aptinkamus ‘Pinot Nero‘ bei ‘Riesling‘.
Sutikus šiltai besišypsančius Aldo‘ą (visų vadinamą maestro), Mileną ir jų vaikus Giuseppe‘ę, Isidoro‘ą ar Francescą, atrodo, kad šie žmonės myli visą pasaulį. Tačiau tikroji jų meilė – ypatingo kompleksiškumo Pjemonto dirvožemis, nes milijonus metų žemė čia kilo, leidosi po vandeniu, vėl kilo, klojosi sluoksniais ir maišėsi. Vajros sako, kad nei vynuogyno, nei terroir negali būti be žemės. Ją mylėti paprasta: žemė yra dosni ir gyva, žadą atima jos spalvos bei teikiamos gėrybės. Tačiau žemę prižiūrėti nėra lengva, nes ji reikalauja daug darbo ir kantrybės.
Vajrų šeima išsiskiria iš aplinkinių ūkių skrupulingai augindami ne tik ‘Nebbiolo‘ ar ‘Barbera‘ vynuoges, bet ir ‘Riesling‘ (bene seniausi vynmedžiai Pjemonte) bei paslaptingąsias, regiono karalienei ‘Nebbiolo‘ giminingas ‘Freisa‘.
Vajrų šeima mėgsta vėsą. Net ir geriausias jų vynuogynas „Bricco de Viole“ pasodintas kalvos viršūnėje, taigi sunoksta savaite vėliau nei kiti, išlaiko daugiau gaivos ir įgauna daugiau aromato.
Pažinti vynuoges padeda žymiausia Italijos profesorė ampelografė Anna Schneider – artima Vajrų šeimos draugė. Francesca.
Visi šeimos nariai versle, ir ranka visada pridėta prie širdies. Giuseppė.
Aldo ir Milena su anūku ant rankų.