Copenhagen Sparkling Tea – „Michelin“ restoranus užkariavusi nauja gėrimų kategorija
Paskelbta: 2021-12-07
Taurėje šio putojančio gėrimo susijungia šiaurietiškas inovatyvumas ir Azijos arbatos tradicijos. Visiškai nauja gėrimų kategorija – putojanti arbata – pradėta gaminti Kopenhagoje, pamėgta tiek aukštos klasės pasaulio restoranų, tiek neįprasto, bet tobulai prie maisto derančio gėrimo ieškančių vartotojų.
Apie Kopenhagos putojančios arbatos (Copenhagen Sparkling Tea) kūrimą, derinimą su maistu ir skonius pasakoja vienas prekės ženklo kūrėjų – Bo Stenas Hansenas.
Kopenhagos putojančią arbatą pristatote kaip naują gėrimų rūšį. Kas paskatino ją sukurti?
Putojančią arbatą sukūrė apdovanijimus pelnęs someljė Jacobas Kocemba, dirbdamas „Michelin“ restorane Kopenhagoje. Nors restorano vyno rūsyje buvo daugiau nei 1700 vynų, Jacobas vis negalėjo rasti prie desertų idealiai derančio vyno. Besigilindamas į arbatą ir jos galimybes, someljė rado išeitį – jis sukūrė naminį arbatos ekstraktą, sudarytą iš išskirtinių arbatų mišinio. Šis gėrimas sulaukė didelio pasisekimo ir tapo gana mėgiamas restorano svečių.
Šimtai bandymų ir unikalus Jacobo gebėjimas derinti skonius lėmė ir kitų putojančių arbatų atsiradimą. Be to, buvo nutarta, kad žodis terroir aktualus ir arbatos pasaulyje.
Kaip ruošiama ši arbata? Kaip ji tampa putojančia?
Visą arbatą verdame rankomis, nes tikslumas ir meistriškumas svarbiausia kuriant tinkamą skonį ir pojūčius. Gauti norimam rezultatui, būtina pasiekti reikiamą virimo temperatūrą ir laiką. Kiekviena arbata ruošiama individualiai, o jos gamyba atliekama mažomis partijomis, kad nebūtų pamiršta nė viena detalė.
Kopenhagos putojanti arbata neturi jokių dirbtinių priedų, ir tuo mes labai didžiuojamės. Putojančios arbatos butelyje vyrauja 5–5,5 barų slėgis, tai papildo skonį, sukuria sklandų, pakylėjantį pojūtį. Pagaminta ir išpilstyta, arbata buteliuose paliekama 8–12 savaičių. Procesas baigiasi mėgaujantis atšaldyta stikline putojančios arbatos, kurią geriausia patiekti maždaug 5 laipsnių temperatūros, įpylus į šampano taurę.
Kokios arbatos rūšys naudojamos gaminant Kopenhagos putojančią arbatą?
Putojančiai arbatai naudojamos 13 skirtingų arbatos rūšių iš geriausių regionų, žinoma, ekologiškų. Naudojame mišinius iš juodosios, žaliosios, baltosios ir ulongo arbatos.
Dėl didelio taninų kiekio juodoji arbata sukuria kiek kartoką ir užsitęsiantį skonį. Žalioji arbata suteikia gylio ir umamio natų. Ulongo arbata – pusiau fermentuota, sukurianti švelnią ir minkštą tekstūrą. Baltoji arbata suteikia švelnumo, savotiško glotnumo įspūdį. Naudojame tik aukščiausios kokybės arbatas iš geriausių plantacijų ir gamintojų visame pasaulyje, įskaitant išskirtinę „First Flush Darjeeling“ ir „Silver Needle“. Aukšta kokybė ir specifinis arbatų derinys sukuria subalansuotą, bet žavingų niuansų turinį skonį kiekviename butelyje.
Kokio skonio putojančias arbatas vartotojai mėgsta labiausiai? Kodėl?
Visų laikų mėgstamiausia yra arbata „BLÅ“. Jos skonį sukuria žalioji „Yasmin“ arbata, baltoji arbata ir „Darjeeling“ arbata. „BLÅ“ yra tobulas nealkoholinis aperityvas, taip pat dera su įvairiais užkandžiais, vegetariškais ar lengvais pagrindiniais patiekalais, daugeliu desertų.
Cinamono, kardamono, gvazdikėlių ir razinų aromatais iš visų išsiskiria arbata „Vinter“, dvelkianti mėgstamais žiemos aromatais.
Prie kokių patiekalų dera Kopenhagos putojanti arbata?
Putojanti arbata yra puikus būdas pradėti ir baigti vakarienę ar bet kokį kitą valgymą. Kiekviena arbata pasižymi unikaliu, kompleksišku skoniu ir yra lengvai derinama – nuo žuvies patiekalų, jūros gėrybių iki saldžių desertų. Viskas priklauso nuo to, kurią arbatą iš penkių siūlomų ragausite. Putojanti arbata gali būti patiekiama ir prie pusryčių, pietų ar vakarienės patiekalų.
Regis, Kopenhagos putojanti arbata jau spėjo užkariauti naujų gėrimų ieškotojų širdis, tiesa?
Džiaugiamės, kad mūsų putojanti arbata patiekiama vidutinės ir aukščiausios klasės restoranuose ir viešbučiuose. Gėrimas, galima sakyti, sukurtas vyno žinovui, mėgstančiam aukščiausios kokybės maistą ir gėrimus. Putojanti arbata yra šiaurietiškų naujovių ir Azijos arbatos tradicijų derinys – ekologiškas ir mažai arba visai alkoholio neturintis gėrimas. Mes sparčiai išaugome ir šiandien arbatas parduodame daugiau nei 25 šalyse, aptarnaujame per 50 „Mishelin“ restoranų visame pasaulyje.