Su „Coravin Sparkling“ šampanas atkimštame butelyje išliks šviežias
Paskelbta: 2021-09-07
Tikėtina, kad dauguma ilgiau dirbančiųjų vyno industrijoje yra ne kartą girdėję iš ambicingo kliento: „Parekomenduokite ką nors įdomesnio.“ Pradedančiajam galėtų kilti klausimas, kas gi tas „įdomesnis“ vyno pasaulyje. O štai labiau patyrusieji žino, jog tas mistiškas „įdomesnis“ dažnu atveju priklauso tik nuo paties pardavėjo pasirinkimo: įdomus gali būti unikalus ir tik tai vietai būdingas terroir arba aukščiausios kokybės klasifikuotų grand cru classe ūkių medžioklė, savita vyndario pasaulėžiūra arba reikšminga istorinė figūra, išgelbėjusi kokį nors šampano ūkį nuo bankroto, todėl jo burbuliukais mes vis dar palaimingai mėgaujamės (be abejonės, šios liaupsės skirtos Camille‘ei Olry-Roederer). Kitus, ypač neatsispiriančius šampanui, galbūt patrauks iš pažiūros visai menkas faktas apie vėsiausiais laikomus „Pol Roger“ šampano rūsius.
Tačiau kai vyno pasaulyje iš pradžių patyliukais, o po to vis drąsiau buvo pradėta kalbėti apie naują „Coravin“ išleidžiamą produktą – putojančio vyno įpylimo sistemą, natūralu, kad pirma mintis, atėjusi į galvą, buvo apie tai, kad šis produktas vyno pasaulyje taps reikšmingu. Ir iš tiesų, nepaprastai vertiname tai, kas formuoja (ir transformuoja) mūsų kasdienę buitį. Juk tai yra ne kas kita, kaip pritildytos joie de vivre manifestacijos. Pats „Coravin“ putojančio vyno įpylimo sistemos kūrėjas Gregas Lambrechtas prisipažįsta: „Aš norėjau sukurti galimybę švęsti bet kurią gyvenimo dieną arba švęsti jas visas, ypač dabar, kuomet išeiname iš pandeminio laikotarpio ir nėra jokių kliūčių pradėti švęsti.“
Gražūs ir nefunkcionalūs daiktai yra tapę tam tikra modernių laikų norma, todėl, savaime suprantama, antroji mintis buvo apie tai, ar ši sistema tikrai veikia. Norime jus, burbuliukų mėgėjus, nuraminti, kad prie šios putojančio vyno sistemos buvo dirba aštuonerius metus ir ji veikia. Ne, dar geriau, – ji veikia itin paprastai. Komplektą sudaro: putojančio vyno sistema, putojančiam vynui skirti kamščiai ir CO2 kapsulės. Naudojimo instrukcija paprasta: atsikimšus putojančio vyno butelį ir įsipylus pageidautiną kiekį gėrimo, butelis uždaromas „Coravin Sparkling“ kamščiu, tuomet pritvirtinama „Coravin Sparkling“ sistema ir butelis pripildomas anglies dioksido, neleidžiančio „pabėgti“ burbuliukams ir oksiduotis vynui. „Coravin Sparkling“ kamščiai yra universalūs, todėl tiks skirtingiems putojantiems gėrimams: yra pritaikyti tiek įprastiniams (0,75 l talpos) buteliams, tiek magnumams (1,5 l). Kaip deklaruoja gamintojas, vynas nuo atidarymo išlieka nepakitęs iki 2 savaičių.
„Coravin Sparkling“ sistema „Vyno klubo“ parduotuves pasieks vėlai rugsėjį, todėl vis dar priimame išankstinius užsakymus.