Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje
Vynas padarytas iš atskiro Vinothekfüllung vynuogyno ir brandintas didelėse ąžuolo statinėse kvepia neprinokusiomis kriaušėmis, melionais, pankoliais, smidrais, gelsve, žaliosiomis citrinomis, geltonomis slyvomis, greipfrutais, baltaisiais persikais, saldžiaisiais žirnelais. Pilnas, galingas, traškios rūgšties, minerališkas, ilgo citrusinių vaisių poskonio. Rekomenduotinas vyno vartojimas iki 2046 metų.
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžaigyvių, smidrų, riebių baltos žuvies patiekalų, riebesnių mikštųjų sūrių.
This has incredibly beautiful, exotic-fruit aromas. Although full-bodied, it also has a remarkable freshness that keeps it very concentrated, straight and precise. Then comes the extremely long and intense salty finish with great dried-herb complexity. Drinkable now but best from 2026.
Many generations of this family have dedicated their lives to growing wine: the first glass bottles were filled with Knoll wine in the 1950s, and the arguably most famous wine label in Austria – the family’s trademark baroque image of Saint Urban – first graced the Knoll wine bottles in 1962. The family cultivates wine on sixteen hectares, and the names of his terraces have become common knowledge among both national and international wine drinkers: the Kellerberg, Loibenberg, Pfaffenberg and especially the Schütt yield the fruit for the famous range of Knoll Riesling and Veltliner, which are all clear, precise, mineral-rich and structured, frequently revealing their full potential after years or even decades.