Baltasis sausas
Vynas daromas iš atskiro mažo Heimbourg vynuogyno,augančio stačiausioje šlaito dalyje. Viršutinis dirvožemis yra kalkingas mergelis, bet greitai šaknys pasiekia oligoceno motininę uolieną, kurioje yra daug kalkakmenio, jis kietas vynmedžiams. Motinos uolienų artumas žymiai sumažina vynmedžių gyvybingumą, o tai paaiškina mažesnį derlių, pasiektą šiame vynuogyne. Tai neabejotinai viena iš ankstyviausių vynuogynų vietų Elzase, tačiau tiek vėsūs slėnio vėjai, tiek vėsesnis dirvožemis suteikia vynams nepaprastai daug gaivumo. Fermentacijos metu laukinės mielės beveik nepaliko cukraus.
Subtilus citrusinių vaisių aromatų ir sausų žolelių derinys. Šiam vynui būdinga neabejotina kalkakmenio įtaka, todėl jis išlaikomas santūrus ir diskretiškas ankstyvaisiais gyvenimo metais, charakterį sustiprina ilgas nuosėdų kontaktas iki išpilstymo. Intensyvus, gaivus, sodrios rūgšties, aštresnės tekstūros.
Likutinis cukraus kiekis - 2,9 g/l
Tiekti 8-10 °C temperatūros prie baltos žuvies patiekalų, jūros gėrybių, sušių, riebių minkštųjų sūrių.
There’s a lot of discussion about “noble austerity“ in wine, but those wines are often just a bit hard. This has a certain mineral austerity, but it is welded to the ripest of citrus aromas and breathtaking vibrancy. Although this already makes an impressive statement, the core is so tightly packed that it will show even better after some time to unwind. From biodynamically grown grapes. Drinkable now, but better from 2022.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/