Likerinis sausas
Vynas fermentuojamas 600 litrų amerikietiško ąžuolo statinėse; tuo tarpu didžioji dauguma šio regiono gamintojų jau naudoja nerūdijančio plieno talpas. Šio Cheres'o gamybai naudojamos išskirtinai laukinės mielės, natūraliai randamos vynuogynuose, kai tuo tarpu, vėlgi, konkurentai perėjo prie kultūrinių mielių. Visa tai išskiria duotą vyną iš kitų, mažiau tradiciniais būdais gaminamų cheresų.
Oloroso tipo cheresui gaminti yra naudojamos išskirtinai Palomino uogos, o brandinimas jis oksidatyviu būdu: tai įmanoma, priešingai nuo Fino ir Manzanilla, dapilant neutralaus vynuogių spirito ir stabdan tiek fermentaciją, tiek neleidžiant susidaryti apsauginiam flor sluoksniui. Tad vynas visus 20 metų bręsta veikiamas nuolatinės deguonies įtakos. Rezultatas yra kompleksiškos ir švelnios struktūros vynas.
Uogos šiam Cheresui yra renkamos išskirtinai iš Carrascal vynuogynų. Kaip minėta, brandinimas vyksta mažiausiai 20 metų ypač senose ąžuolo statinėse (dalis statinių pagamintos net XIX amžiuje) solera sistemos pagalba.
Aromate dominuoja skrebutis, migdolai, graikiški riešutai, karamelės, vanilės natos. Vynui šylant taurėje atsiskleidžia slyvų, persikų aromatai. Burnoje vynas sausas, prieskoniškas, švelniai aštrus. Kaip ir aromate, ant liežuvio jaučiama ąžuolo įtaka. Vynas pasižymi išties ilgu ir besikeičiančiu poskoniu, kuriame vienas po kito vietą užleidžia jau sutiktos riešutų, karamelės, slyvų, vanilės natos.
Patiekti 18 °C temperatūros prie anties kepenėlių pašteto 'foie gras', kreminės tekstūros ir sodraus skonio sūrio 'camembert'.