Vilnius

Klaipėda

Producers

De Martino

De Martino

Čilė Čilė

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų. Vyno stilius De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose. Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais. Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo. Prestižiniai vynuogynai De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose: Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį. Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

Maison Antech

Maison Antech

Prancūzija Prancūzija

Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją. Vyno stilius Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus. Crémant de Limoux – gaminamas tradiciniu metodu, dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir tradicine 'Mauzac', suteikiančiomis vynui elegancijos ir gaivumo. Blanquette de Limoux – laikomas vienu seniausių putojančių vynų pasaulyje, kurio didžiąją dalį 90 % sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis – 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay', užtikrinana išskirtinį stilių. Blanquette Méthode Ancestrale – retas natūraliai saldus putojantis vynas, gaminamas tradiciniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių, pasižymintis vaisišku ir natūraliu saldumu. Prestižiniai vynuogynai Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.

Tyrrell's Wines

Tyrrell's Wines

Australija Australija

1858 m. anglų imigranto Edwardo Tyrrello įkurta „Tyrrell's Wines“ yra viena žymiausių Australijos šeimai priklausančių vyninių. Šeimos vynuogynai driekiasi nuo netoliese Sidnėjaus esančių istorinių namų Hunter Valley iki Limestone Coast ir Heathcote. Ketvirtosios kartos šeimos nario Bruce'o Tyrrello vadovaujamoje vyninėje gaminami vieni iš labiausiai apdovanotų Australijos vynų, įskaitant kultinį „Vat 1 Semillon“. Smėlingas sąnašinis Hunter Valley dirvožemis puikiai tinka baltosioms vynuogėms sirpti. Regione yra 11 senesnių nei 100 metų vynuogynų, o 7 iš jų priklauso būtent Tyrrellių šeimai. „Tyrrell's“ – viena iš „Australia's First Families of Wine“ steigėjų. Nuo 1971 m. „Tyrrell's“ pelnė daugiau kaip 5 000 trofėjų ir medalių, o 2010 m. „James Halliday's Australian Wine Companion“ buvo pripažinta metų vynine. Vyno stilius „Tyrrell's Wines“ vynai pasižymi išskirtiniu regiono ir vynuogių veislių charakteriu. Vyninės filosofija – minimali intervencija, siekiant atskleisti natūralų vynuogynų unikalumą. Baltasis vynas: „Tyrrell's“ ypač garsėja savo „Semillon“ vynu, kuris pasižymi gaivumu, minerališkumu ir gebėjimu ilgai bręsti. Taip pat gaminami aukštos kokybės „Chardonnay“ vynai, pasižymintys kompleksiškumu ir elegancija. Raudonasis vynas: „Tyrrell's“ „Shiraz“ vynai yra žinomi dėl savo sodrumo, vaisiškumo ir švelnių taninų. Vyninė taip pat gamina kitus raudonuosius vynus, kurie atspindi skirtingų regionų ir vynuogių veislių ypatumus. Prestižiniai vynuogynai „Tyrrell's Wines“ valdo keletą prestižinių vynuogynų, kurie yra seniausi ir labiausiai vertinami Hunter Valley regione: „Vat 1 Vineyard“: šis vynuogynas yra kultinio „Vat 1 Semillon“ vyno šaltinis. „HVD Vineyard“: vienas seniausių „Chardonnay“ vynuogynų Australijoje. „Old Hillside Vineyard“: seniausias „Shiraz“ vynuogynas. „Sacred Sites Vineyard“: Vynuogynai, kuriuose auginamos aukščiausios kokybės vynuogės. Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti, mažesni, bet savitais bruožais pasižymintys vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Australijos regionuose. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis „Tyrrell's Wines“ vynai pasižymi puikiu balansu tarp gaivos ir kompleksiškumo, todėl jais galima mėgautis tiek ką tik pasirodžius, tiek pabrandinus. „Semillon“ vynai turi gerą potencialą bręsti ir tobulėti.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Nuo pat 1978-ųjų, kai Gianni Masciarelli (Džani Mašiareli) perėmė šeimos vyninę, esančią San Martino prie Maručinos miestelyje, jis pateko į Italijos vyndarių elitą. Vyninei priklauso 273,5 hektaro vynuogynų Pietų Italijoje, Abrucuose. Trylika nedidelių plotelių pabirę kalvotame ruože palei Adrijos jūrą. Dirvožemis kalkingas, turtingas mineralų. Auginamos tiek vietinės, tiek tarptautinės vynuogių veislės. Jo žymusis vynas "Villa Gemma" išgarsino 'Montepulciano' vynuoges, ir šiuo metu jos yra viena iš madingiausių Italijos veislių. Masciarelli pirmasis šiame kaimiškame ir atsilikusiame regione įdiegė šiuolaikinius vyndarystės metodus, pirmasis eksperimentavo su 'Chardonnay' ir 'Cabernet Sauvignon' veislėmis, o modernius gamybos metodus pritaikė ir vietinei baltųjų vynuogių veislei 'Trebbiano d‘Abruzzo' bei pagamino iš jos puikios kokybės vyno. "Castello di Semivicoli", "Marina Cvetic", "Villa Gemma" – trys šios vyninės vynai, skinantys laurus vyno konkursuose ir mėgėjų sudarytuose vynų sąrašuose. Po netikėtos vyndario mirties 2008 m. ūkį perėmė jo žmona vyndarė Marina Cvetic.