Raudonasis sausas
Vynas gaminamas iš itin žemu derlingumu pasižyminčių augimviečių. Uogos yra mažos, bet koncentruotos. Dirvožemio tipas - Grenache (pasodinti
1959m.) auga granitiniame dirvožemyje 450 m vjl, Syrah (pasodinti 1999m.) - žvyru ir moliu gausiame dirvožemyje. Tai labai limituoto kiekio vynas - išpilstyti vos 1500 buteliai. Vynas atskirai 12 mėnesių brandintas senose prancūziško ąžuolo talpose, po galutinio blendo dar 12 mėnesių. Po išpilstymo vyndas laikomas buteliuose dar du metus prieš paleidžiant į rinką.
Svarus, uogiškas, aksominių taninų raudonasis vynas kvepia vanile bei muskatu, prieskoniais ir raudonomis laukinėmis uogomis, cinamonu.
Tiekti 16-18 C prie antienos, laukinės paukštienos, žvėrienos patiekalų, rūkytos mėsos.
"Our idea was simple - to create the best wine. We didn't have anything to show for the first four or five years," says Ken Forrester. But when he brought a bottle of wine to London for Mattew Duke, he got an incredible reaction from him. It was an expression of Chenin Blanc from South Africa unknown to wine experts. Matthew Duke was not restrained and described this wine as "This is frickin marvelous chenin." The philosophy of this winery is very simple: to produce the best wines. Although not certified, Ken Forrester wines are produced in an effort to meet sustainable and environmentally friendly standards.