Baltasis sausas
Vynas pagamintas iš senų, maždaug 40 metų amžiaus 'Sauvignon Blanc' ir 'Semillon' vynmedžių vynuogių, augančių molio ir žvirgždo dirvožemyje. Vynuogės renkamos rankomis. Misa fermentuojasi nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje. Galiausiai vynas 18 mėnesių brandinamas naujose ąžuolo statinėse.
Vyna atsiskleidžia per skaldyto akmens, citrinos bei bergamotės kvapus. Kompleksiškuo aromatui suteikia šalavijų, rozmarino ir akacijų akcentai. Vynas intensyvaus skonio, dominuoja kriaušės, obuolio bei baltų kaulavaisių natos.
Patiekti 10-12°C tempetatūros prie salotų, jūros gėrybių, baltos mėsos patiekalų.
Château Cheval Blanc is first and foremost an exceptionally rich terroir featuring a patchwork of different soils. From its position between Saint-Emilion and Pomerol, in the heart of the Bordeaux vineyards, the estate has established its identity through the gravel and clay soils which are closely interwoven over the 45 parcels that make up the estate. Cabernet Franc and Merlot, two grape varieties that complement each other perfectly, grow in harmony throughout the 39 hectares of vineyard. The House’s savoir-faire, its ability to garner the terroir’s full potential, and its bold choices of grape varieties give Cheval Blanc wine all its freshness, elegance, power and finesse. They provide a unique character and a rare potential for aging: Cheval Blanc wines are excellent at any stage, but improve year after year. This cellaring potential and timeless style, which is recreated every year according to the assets of each vintage, have ensured the the supreme distinction of the 1er Grand Cru Classé A classification since 1954.