Saldusis saldus
Tai unikalaus projekto, garsiojo Austrijos saldžiųjų vynų gamintojo Kracher ir Rumunijos vyndario Liliac, rezultatas.
Dėl klimato kaitos Austrijoje vis sunkiau padaromi ledo vynai, todėl visa geroji vyndarystės patirtis persikėlė į Transilvanijos regioną Rumunijoje.
Vynas skaidrios geltonos spalvos, dominuoja ličių, medaus, baltųjų gėlių bei prieskonių aromatai, burnoje gana lengvas, subtilus.
Likutinis cukraus kiekis vyne - 161,5 g/l
Rūgšties kiekis - 7 g/l
Patiekti 10 - 12 °C temperatūros prie vaisių ar uogų desertų. Puikiai dera su kreminiais pyragais ir vidutinio intensyvumo sūriais, ypač turinčiais mėlynojo pelėsio.
The Kracher winery in Austria is located next to Lake Neusiedl. It is one of the few places in the world where practically every year it is possible to grow and harvest a proper harvest affected by noble rot and to produce sweet wines. It is the sweet Kracher wines that have gained worldwide recognition and various titles, the producer himself has been recognized as the winemaker of the year five times, and one of the most famous wine critic Robert Parker rates Kracher wines the highest (the only Austrian wine is rated 100 points!). Kracher wine is characterized by harmony, as the sweetness is offset and balanced by refreshing acids, and the most complex wines are exceptionally long-lasting and become an object of collection.