Raudonasis sausas
Dalis vynuogyno sirpsta ant suirusio granitinio dirvožemio, kita dalis gausi moliu ir kalkakmeniu. Šio tipo dirvožemis yra idealus tvirtos struktūros bei gastronominių vynų gamybai. Vynuogės renkamos rankomis, vynas fermentuojamas 10 dienų, o kontaktas su žievelėmis trunka tris savaites. 80 % vyno brandinta prancūziško ąžuolo statinėse, likusi dalis betoninėse talpose, kurios padeda išsaugoti iš dirvožemio išgaunamą vyno vaisišką bei minerališką charakterį.
Intensyvios granito spalvos vynas kvepia nokiomis miško uogomis bei avietėmis, morello vyšniomis, prieškoniais. Burnoje juntama tauraus vyno dermė - tankūs ir atkaklūs taninai bei gerai integruota rūgštis, suvaldytas alkoholiškumas.
Patiekti 18-20 °C temperatūros prie marinuotų raudonos mėsos patiekalų, sodrių troškinių su žvėriena.
A textured red with aromas of blackberries, dried herbs, bacon and black pepper. Medium body with firm tannins. It’s compact and chewy with a bright dark cherry character at the center. Vibrant with a long narrowing finish. Best after 2024.
The story began with Michel Chapoutier, a unique man with a thirst for knowledge, definitely one of a kind. Michel is openminded and always willing to learn. He seeks to discover and reflect the full potential of his terroirs and let the soils express their true character. That which gives the wines their signature style. This now forms the basis of the M. Chapoutier ethos and our team strives to reveal the very best of what the soils have to offer.