Raudonasis sausas
Vynuogės auginamos Etnos ugnikalnio šlaituose esančiuose Pietramarina,Sciaranuova, Feudo di Mezzo vynuogynuose. Ugnikalnio papėdėse augančių vynuogynų dirvožemyje gausu smėlio, išsiveržusios lavos bei daugybė mineralinių uolienų. Vynuogynai auga 510 - 850 m. aukštyje virš jūros lygio.
Prisirpusių uogų sultys fermentuotos ąžuolo ir nerūdijančio plieno statinėse. Kontaktas su žievelėmis - 14 dienų. Vynas brandinamas 50 hl ąžuolo ir nerūdijančio plieno talpose.
Vynas pasižymi švaria uogų aromatų išraiška: laukinių braškių, vyšnių, žemuogių. Aromatuose juntamos baltosios gėlės, rytietiški prieskoniai. Burnoje vynas vidutinio svarumo, pasižymi rabarbarų, geležies bei juodųjų pipirų poskoniu.
Brandos potencialas - ragauti dabar arba brandinti 6/7 metus.
Patiekti 14 - 16 °C prie vytintos mėsos, keptos antienos, kiaulienos, veršienos ar tuno, skumbrės kepsnių. Prie makaronų su šernienos padažu.
Cousin Alessio with cousins Francesca and Santi made their name Planeta a world-famous brand. The renaissance of all Sicilian winemaking is linked to the Planeta winery, which continues to this day. Local and international grape varieties are grown in different parts of the island under the most favorable conditions for grapes. Planeta has its own wineries in six Sicilian provinces, with a total of 390 hectares of vineyards and 93 hectares of olive groves. Planeta produces 21 wines and 3 premium olive oils. The wine produced in the five wineries reflects the ancient spirit of the island of Sicily and the possibilities of modern winemaking. As many as 18 wine wines were awarded three glasses (the highest rating) in the Italian wine guide Gambero Rosso.