Vynas daromas iš atskiro Sciaranuova vynuogyno esančio Etnos ugniklanio papėdėje, 510/850mvjl, dirva - smėlinga lava. Vynuogės renkamos rankomis, atšaldomos iki 10 ° C temperatūros. Fermentacija vykdyta nerūdijančio plieno talpyklose 25 °C temperatūroje. Maceracija - 21 dieną. Po minkšto spaudimo vertikaliu presu, vykdyta malolaktinė fermentacija, vėliau vynas brandintas ąžuolo statinėse 12 mėnesių.
Skaidriai raudonas vynas kvepia miško uogomis, vyšniomis, raudonaisiais serbentais, bičių vašku, smilkalais, prieskoninėmis žolelėmis, pankoliu. Elegantiškas, gyvų taninų, vyriško charakterio, minerališkas.
Brandinimo potencialas 7/10 metų.
Tiekti 16–18 °C prie žvėrienos, patiekalų su trumais, raudonos žuvies, sūrių, saliamio.
The 2020 Sicilia Nerello Mascalese Eruzione 1614 opens to a medium dark ruby hue with lively primary fruit. Wild berry and cassis are backed by softly rendered oak tones of cinnamon and campfire ash. Even though it is technically outside of the DOC (by just a few yards), this is one of the most beautiful growing sites on Etna. The tannins are firm but silky, meaning you can drink this bottle straight out of the gate.
Cherries and cranberries with some candied watermelon in both the nose and palate. Medium body, creamy tannins and a tangy finish. Juicy. Drink or hold.
„Aziende Agricole Planeta s.s.“ – tai šeimos valdoma Sicilijos vyninė, tapusi pagrindiniu salos vyno kultūros varikliu. Jų veikla apima ne tik vyno gamybą, bet ir salos vynuogininkystės kraštovaizdžio pertvarkymą, derinant senas tradicijas su novatorišku požiūriu. „Planeta“ kelionė prasidėjo nuo gilios pagarbos Sicilijos įvairiems terroir, todėl jie įkūrė vynuogynus skirtingose salos vietovėse: nuo saulės nutviekstų Menfi lygumų iki vulkaninių Etnos kalno šlaitų bei istorinio Noto regiono. Ši geografinė įvairovė leido pradėti auginti tiek vietines, tiek tarptautines vynuogių veisles, sukuriant platų ir gilų Sicilijos vyno asortimentą.
„Planeta“ įsipareigojimas kokybei matomas kiekviename gamybos etape. Jie kruopščiai derina tradicinius vyno gamybos metodus su moderniausiomis technologijomis. Teikdami pirmenybę tvariems metodams, atsidavimas leidžia sukurti išskirtinio charakterio bei kompleksiškumo vynus, pelniusius tarptautinį pripažinimą.
„Planeta“ padarė didelę įtaką Sicilijai ne tik gamindama puikius vynus. Jie atliko svarbų vaidmenį atgaivinant salos vyno pramonę, skatindami kitus gamintojus siekti aukštesnės kokybės ir diegti naujoves. Jų investicijos į vynuogininkystę ir enoturizmą ženkliai prisidėjo prie regiono ekonomikos augimo ir kultūrinės tapatybės. Žvelgdama į ateitį, „Planeta“ toliau tyrinėja naujas vyno gamybos sritis, išlikdama ištikima savo šaknims. Jie siekia toliau didinti tvarumą, populiarinti vietines veisles ir pristatyti unikalų Sicilijos vyno potencialą pasauliui.
Vyno stilius
„Planeta“ vynai pasižymi išskirtiniu terroir, natūralumu ir elegancija. Tai vynai, kuriuose dominuoja vaisiškumas, minerališkumas ir subtilūs aromatai.
Prestižiniai vynuogynai
„Planeta“ vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Sicilijos terroir:
Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti sklypai, kuriuose auginamos vietinės vynuogių veislės.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Planeta“ vynai gaminami siekiant išlaikyti natūralų vaisiškumą ir gaivumą. Dauguma vynų yra geriami jauni, tačiau kai kurie raudonieji vynai turi potencialą bręsti keletą metų. Vynai brandinami tiek ąžuolo statinėse, tiek nerūdijančio plieno talpose, atsižvelgiant į vyno stilių.