Švelniai saldus ir aromatingas karamelizuotų svogūnų džemas, pagamintas Prancūzijoje, Figeac regione. Jame dera lėtai karamelizuotų svogūnų saldumas, baltojo vyno rūgštelė, karamelės užuominos ir subtilūs prieskoniai. Puikiai tinka patiekti su foie gras, brandintais sūriais, antiena, kiauliena, tartais arba kaip gurmaniškas pagardas mėsos ir daržovių patiekalams.
Sudedamosios dalys: svogūnai 62%, cukrus, actas, baltasis vynas, karamelė (cukrus, vanduo), tirštiklis – pektinas, Guérande druska, karis, rausvos uogos.
Energinė vertė (100 g): 643 kJ / 153 kcal; riebalai <0,5 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,1 g; angliavandeniai 36 g, iš kurių cukrų 34 g; baltymai <0,5 g; druska 0,45 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Atidarius suvartoti per 24 valandas.
1950 metais ponas Jean Larnaudie, su 8 entuziastais įkūrė įmonę, kuri labai greitai tapo pripažinta tiek įvairiose konkursuose, tiek tarptautiniu mastu. Įsikūrusi Figeac en Quercy miestelyje Prancūzijoje „Jean Larnaudie" kompanija jau beveik 60 metų saugo savo kraštui būdingos virtuvės paslaptis ir delikatesų gaminimo patirtį, kur kepenėlės foie gras gamybai yra itin kruopščiai atrenkamos, o tikrasis foie gras vis dar gaminamas rankomis tradiciniu metodu. 2005 foie gras oficialiai tapus Prancūzijos kultūros paveldu, “Jean Larnaudie” laiko savo pareiga saugoti foie gras gamybos filosofiją, tradicijas ir kokybę ir teigia, kad “kiekvienas receptas sukurtas Larnaudie yra aromatingų ir rafinuotų akimirkų pažadas”.