Išraiškingas lietuviškas Pilsneris, pagamintas pagal tradicinį keptinio alaus metodą.
Atraskite išskirtinio skonio apatinės fermentacijos pilsnerį, kuriame dera tvirto kūno tekstūra, sodrus skonis ir gilios lietuviškos aludarystės tradicijos. Tai neeilinis lager tipo alus, gaminamas pasitelkiant senovinę keptinio alaus technologiją – salyklo ir vandens mišinys (mentalas) karamelizuojamas malkomis kūrenamoje krosnyje, o taip paruoštas apie 10 % viso alui naudoto salyklo.
Alui išskirtinio gilumo suteikia ir dekokcijos salinimo metodas – tradicinis lietuviškas būdas, kai dalis mentalo paverdama, išryškinant natūralų salyklo charakterį.
Skonio balansą šiame išraiškingame pilsneryje subtiliai kuria aromatingi europiniai apyniai, kurie sušvelnina salyklinį saldumą ir praturtina gėlių natomis.
Sudedamosios dalys: vanduo; miežių salyklas; apyniai; mielės.
IBU (International Bitterness Units: lt. tarptautinis kartumo vienetas): 22 (10-30 - lengvas kartumas).
EBC (European Brewery Convention: Europos aludarių konvensija, nusako spalva): 15 (13-20 - varinė).
Sakiškės Brewery – tikras rankų darbo kraftinis alus iš Lietuvos
Sakiškės Brewery – tai vienas žinomiausių Lietuvos kraftinio alaus gamintojų, įkurtas 2015 m. Sakiškių kaime. Iš pradžių pradėję kaip namų aludariai, šiandien jie siūlo daugiau nei 30 unikalių alaus rūšių, vertinamų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Sakiškės alus eksportuojamas ir į tokias šalis kaip Vokietija, Švedija, Japonija, Austrija ir JAV.
Kraftinio alaus gamybos tradicija
Kiekvienas alus gaminamas rankomis, naudojant natūralius ingredientus ir taikant senąsias aludarystės technologijas. Visi gėrimai yra nefiltruoti, nepasterizuoti, pasižymintys sodriu skoniu, išraiškingu aromatu ir natūralia spalva. Sakiškės išsiskiria tuo, kad derina tradicinius metodus su drąsiu požiūriu į skonio kūrimą, todėl jų gėrimai visada stebina ir džiugina.
Kokybė, kurią vertina pasaulis
Per mažiau nei dešimtmetį bravoras keturis kartus buvo pripažintas geriausiu Lietuvos alaus gamintoju. Šis pripažinimas – tai ne atsitiktinumas. Sakiškės Brewery kruopščiai atrenka žaliavą, o kiekvienas alus – tai didelio dėmesio, kūrybos ir aistros rezultatas. Jų tikslas – visada siūlyti kažką naujo, originalaus ir aukščiausios kokybės.
Dūmų fabrikas - aludarystės namai
2020 m. dėl augančios paklausos gamyba perkelta į Dūmų fabriką Vilniuje – istorines, atnaujintas patalpas, kur XX a. pradžioje veikė vienas didžiausių dalgių fabrikų pasaulyje. Ši vieta tapo ne tik moderniu gamybos centru, bet ir atvira erdve lankytojams: čia galima iš arčiau susipažinti su alaus kūrimo procesu ir pabendrauti su aludariais.
Sakiškės Brewery - tai, ką vertą išbandyti. Tikras lietuviškas kraftinis alus, čia kuriamas ne tik kaip produktas, bet ir kaip kultūros dalis, suteikianti naują skonio ir kokybės patirtį.