Raudonasis sausas
Tankus, šiltas intensyvus, turtingas vynas daromas iš rankomis surinkto derliaus. Vynmedžiai auga plioceno molio ir dideliu akmenų kiekiu praturtintame dirvožemyje. Fermentacija ir maceracija vykdoma nerūdijančio plieno statinėse palaikant 26-30° C temperatūrą, o pofermentacinė maceracija vykdoma 32 ° C temperatūroje. Visi šie procesai trunka 18-22 dienas. Malolaktinė fermentacija vykdoma 60hl ąžuolo statinėse. Vynas su mielių nuosėdomis laikomas iki gegužės-birželio mėn. Vėliau brandinamas 16-18 mėn. prancūziško ąžuolo statinėse ( 80% statinių naujos) ir 6 mėn.laikomas butelyje.
Juodųjų serbentų, kedro, saldymedžio, skrudintos duonos, prieskoninių žolelių aromatų.Svarus, ilgo poskonio.
Vyno brandinimo potencialas iki 10 metų.
Likutinis cukraus kiekis: 2,15g/l.
Rūgšties kiekis:5,15 g/l.
Sulfitų kiekis: 92 mg/l.
Tiekti 16-18 ° C prie jautienos befstrogeno, tirštų veršienos troškinių su grybais, ant griliaus keptų jautienos bei veršienos dešrelių.
An extraordinary Tuscan reality is the Poliziano farm, located in the medieval mountain town of Montepulciano, in the province of Siena, in southern Tuscany. The farm was founded in 1961. From 22 hectares of vineyards has grown to 120 hectares. The dynamic Federico Carletti, who took the helm of the farm in 1981. and currently runs a winery, combining tradition and modernity. After completing his wine studies in Piedmont, he did internships at various wineries and applied the experience gained to Poliziano. The name of the farm, Poliziano, is a tribute to the humanist poet Angelo Ambrogini, who was born in Montepulciano and was called Poliziano. All Polysiano wines reflect a long history. Born in the 80s, they retained the original labels. The wines are mainly made from Sangiovese grapes, best known in the area. Poliziano is now widely regarded as one of the great pioneers of Vino Nobile di Montepulciano.