Baltasis sausas
Lengvas, gaivus, vaisiškas vynas kvepia tropiniais vaisiais bei nokiais citrusais, buksmedžiu ir pankoliu. Beveik 20 metų amžiaus vynuogynai nokina derlių sausame žvyro dirvožemyje. Vyno maceracija trunka 4/5 valandas žemoje temperatūroje. Priklausomai nuo derliaus ir kitų aplinkybių, vynas laikomas su mielėmis tris mėnesius. Burnoje vynas kompleksiškas su puikiai integruota rūgštimi ir maloniu karstelėjimu poskoniu.
Tiekti 8-10 °C prie jūros gėrybių, baltos žuvies patiekalų, troškintos vištienos, baltos mėsos užkandžių.
Pure and expressive nose of green kiwis, sliced apples and touches of fennel and blanched almonds. Agile and crisp, with a medium body and a pithy finish. Creamy in texture. From organically grown grapes. Drink now.
The history of Protos dates back to 1927, when 11 winegrowers formed a cooperative and became the first winery in the Ribera del Duero region. The company currently owns 700 hectares of its own vineyards and another 700 hectares are owned by vine growers. In almost a century of history, the number of wine growers has grown to 270, and Bodegas Protos has become a world-renowned brand.