Raudonasis sausas
The grapes for this wine grow in the highest section of the Sea Eagle vineyard in Finniss River, a sub region of the Adelaide Hills about 25 km southeast of McLaren Vale. The Alttus is exclusively produced in best years, and only released after a longer ripening period in the bottle.Intense dark red, gorgeously focused. A big wine that manages a sense of elegance along with its deep, peppery plum and blackberry flavours, which mingle enticingly on the firm, finely tuned long finish. A wine that has power, grace and charm in equal parts.
Serve at 18-20 °C with grilled lamb or beef steaks, kangaroo, hard matured cheeses.
Tasted blind. Deep purplish crimson. Round, fresh and lively. Very opulent but not heavy. Slightly salty and reminiscent of treacle toffee. Great balance. Powerful and long but not an aggressive blockbuster.
Viena iš Berto Salomono svajonių buvo greta baltųjų vynų, gaminamų šeimos vyninėje „Salomon Undhof“ Austrijos regione Kremstalyje, turėti ir gerą raudonųjų vynų pasirinkimą. Ši svajonė išsipildė tolimojoje Australijoje, kurią Bertas įsimylėjo dar septintajame dešimtmetyje, kuomet vyno importo kompanijoje „Schlumberger“ priklausė direktorių tarybai. Jo dėka į Austriją pirmą kartą buvo importuotas australietiškas vynas. Beje, tuo metu B. Salomonas buvo vienas Austrijos vyno instituto direktorių. Didžiąją svajonę jis įgyvendino 1995-aisiais, įsigijęs vyninę „Salomon Estate“ Finniss River regione, maždaug 50 kilometrų nuo Adelaidės. Įdomiausia tai, kad 1866 metais Johannas Nepomukas Hinteröckeris , Salomono šeimos ainis, emigravo iš Austrijos Vachau regiono į Australiją. Po keturių metų darbo „Seven Hills“ vyninėje (Kler slėnyje) Adelaidės priemiestyje Norwoode jis įsteigė Šv.Ignaco koledžą. Kas galėjo žinoti, kad daugiau nei po šimto metų Salomono palikuonys sugrįš į Australiją ir vėl augins vynuoges.