Raudonasis sausas
Fermented in open fermenters for 10 days then transferred into barrels. Aged for 12 months in 300-liter hogsheads in French and American oak. Approximately 10% new. This densely compact wine is woven with a fine tannic thread, dutiful oak supports and bright acidity, giving form to a parade of black fruit, coffee, bitter chocolate and currant. Liquorice all sorts and violet, too. A wine that struts a warm climate generosity without straying into excess, while priming the heady fruit flavours with a maritime salinity.
Serve at 16-18 °C with grilled beef ribs, fried game, hard cheeses - Parmigiano, Gruyere or Manchego.
Very ripe Cabernet aromas of eucalyptus and menthol, ripe blackberry, tobacco and lactic notes. Immediately fruit-driven on the palate, bright berries, plump in body and alcohol with slowly increasing acidity. Mellow, but also still slightly grainy tannin on an oily base with integrated alcohol and increasingly firm minerality on the finish.
Viena iš Berto Salomono svajonių buvo greta baltųjų vynų, gaminamų šeimos vyninėje „Salomon Undhof“ Austrijos regione Kremstalyje, turėti ir gerą raudonųjų vynų pasirinkimą. Ši svajonė išsipildė tolimojoje Australijoje, kurią Bertas įsimylėjo dar septintajame dešimtmetyje, kuomet vyno importo kompanijoje „Schlumberger“ priklausė direktorių tarybai. Jo dėka į Austriją pirmą kartą buvo importuotas australietiškas vynas. Beje, tuo metu B. Salomonas buvo vienas Austrijos vyno instituto direktorių. Didžiąją svajonę jis įgyvendino 1995-aisiais, įsigijęs vyninę „Salomon Estate“ Finniss River regione, maždaug 50 kilometrų nuo Adelaidės. Įdomiausia tai, kad 1866 metais Johannas Nepomukas Hinteröckeris , Salomono šeimos ainis, emigravo iš Austrijos Vachau regiono į Australiją. Po keturių metų darbo „Seven Hills“ vyninėje (Kler slėnyje) Adelaidės priemiestyje Norwoode jis įsteigė Šv.Ignaco koledžą. Kas galėjo žinoti, kad daugiau nei po šimto metų Salomono palikuonys sugrįš į Australiją ir vėl augins vynuoges.