Rožinis sausas
Išskirtinis rožinis vynas, atspindintis Provanso meistriškumą ir Domaine Ott tradicijas, siekiančias dar 1896 metus. Tai vienas garsiausių ir labiausiai atpažįstamų rožinių vynų pasaulyje – subtilus, grynas ir išlaikytas, sukurtas iš kruopščiai atrinktų uogų, užaugintų ekologiškai prižiūrimuose vynuogynuose.
Château de Selle – tai istorinė Domaine Ott vyninė, įsikūrusi ant akmenuotų kalkakmenio šlaitų prie Taradeau kaimelio, Var departamente. Čia vyrauja sausas, saulėtas klimatas, gaivus vėjas ir dideli temperatūrų svyravimai, suteikiantys vynui ypatingą šviesos, elegancijos ir struktūros balansą.
Šis vynas gaminamas iš klasikinių Provanso veislių: ‘Grenache’, ‘Cinsault’, ‘Syrah’ ir ‘Mourvèdre’. Kiekviena suteikia savo indėlį – ‘Grenache’ duoda vaisiškumą ir sultingumą, ‘Cinsault’ – subtilumą, ‘Syrah’ – aromatinį gilumą, o ‘Mourvèdre’ – struktūrą ir ilgaamžiškumą.
Aromate atsiveria švelnios baltųjų persikų, citrusų žievelės, braškių, rožių žiedlapių ir šviežių žolelių natos, lydimos subtilių jūros brizo bei mineralinių akcentų. Kvapas – rafinuotas, švarus ir kviečiantis, primenantis Provanso vasarą taurėje.
Burnoje – išgrynintas, sausas, preciziškas rožinis vynas. Skonis balansuoja tarp raudonųjų vaisių gaivos, citrusų šviesumo ir sūriai minerališko poskonio, suteikiančio švaros ir vertikalumo. Tekstūra švelni, bet gyva, o poskonis – ilgas, subtiliai kreidiškas ir elegantiškas.
Fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose, siekiant išlaikyti maksimalų vaisių šviežumą, o nedidelė dalis vyno trumpam brandinama ant mielių nuosėdų, kad įgytų švelnios kremiškos struktūros.
Tiekti 10–12 °C prie niçoise salotų, lengvų jūros gėrybių patiekalų ar kepto dorados filė su citrinų sviesto padažu.
Vos keli žingsniai nuo Viduržemio jūros ir Provanso kalvų, iškilioje Var regiono plynaukštėje, įsikūrusi vyninė Domaine Ott – tikras Provanso vyndarystės simbolis, kurio istorija prasidėjo dar XX a. pradžioje.
1912 m. šią valdas įkūrė Elzaso žemės ūkio inžinierius Marcelis Ottas, apsuptas senųjų XVIII a. rūmų ir įkvėptas Provanso gamtos bei istorijos. Jo šeima daugiau nei šimtmetį puoselėjo vyno kultūrą, kol 2004 m. vyninę įsigijo garsieji šampano namai Louis Roederer – ženklas, kad Domaine Ott tapo pasaulinio lygio vyno ženklu.
Šiandien Domaines Ott vienija kelis prestižinius ūkius, tarp kurių – Château de Selle, kurį Marcelis Ottas pavertė rožinio vyno šedevru. Būtent čia, 48 hektaruose, augančios ‘Cabernet Sauvignon’ ir ‘Semillon’ vynuogės duoda pradžią subtiliam, elegantiškam vynui, kuris jau tapo ne tik vasaros, bet ir viso regiono simboliu.
Vyno stilius
Domaine Ott vynai išsiskiria savo rafinuotumu, lengvumu ir Provanso terroir atspindžiu. Rožinis vynas – šios vyninės vizitinė kortelė – subtilus, gaivus, su išraiškingais vasaros uogų ir vaisių aromatais. Unikali, į amforą panaši butelio forma tapo atpažįstamu stiliaus ženklu visame pasaulyje.
Ikoniško vyno vynuogynai
Domaines Ott prižiūri keletą išskirtinių vynuogynų, išsidėsčiusių skirtinguose Provanso regionuose. Jie išsiskiria molio ir kalkakmenio dirvožemiu, idealiomis klimato sąlygomis ir tausojančia ūkininkavimo praktika. Čia auginamos tokios veislės kaip ‘Grenache’, ‘Cinsault’, ‘Syrah’, ‘Mourvèdre’ ir kitos, kruopščiai atrenkamos ir skinamos rankomis.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Domaines Ott rožiniai vynai skirti mėgautis jauni – jie kupini šviežumo, energijos ir puikiai tinka karštoms vasaros dienoms, ypač Žydrojoje pakrantėje. Kai kurie vynai, ypač iš serijos „Clos Mireille“, jau dabar laikomi ikoniškais – dažnai matomi paplūdimių restoranuose ar jachtose, šalia žvaigždžių.