Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
J. Coudray-Bizot Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

J. Coudray-Bizot Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2017

195,00

Aprašymas

Aukščiausios klasės Burgundijos „Chardonnay“J. Coudray-Bizot vyninės – subtilus ir elegantiškas Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2017 atskleidžia šio prestižinio terroir išraišką.

Aromatuose atsiveria žalios citrinos, baltojo persiko, migdolų ir subtilios gėlių natos. Burnoje vynas rafinuotas, su ryškiu vaisiškumu, sodria tekstūra ir minerališkumo gija, kuri pabrėžia terroir autentiškumą. Kompleksiškumą sustiprina švelnūs ąžuolo niuansai ir subtilus kreminis pojūtis.

Chardonnay’ vynuogės auga kalvos šlaite, akmenuotame ir molingame dirvožemyje. Vynmedžiams – apie 80 metų. Vynuogės skinamos rankomis, spaudžiamos nesmulkinant. Po alkoholio fermentacijos vynas ilgai brandinamas ant nuosėdų (bâtonnage) ąžuolo statinėse, taip pat vyksta malolaktinė fermentacija, suteikianti apvalumo. Brandinimas trunka apie 20 mėnesių, po to vynas išpilstomas į butelius.

Patiekimas

Tiekti 10-13°C prie Velingtono kepsnio, keptos foie gras su karamelizuotais obuoliais arba vištienos kepenėlių pašteto su brioche bandele.

Apie gamintoją

Coudray-Bizot – istorinė Burgundijos vyninė, įsikūrusi prestižiniame Côte de Nuits regione. Vyninė priklauso Charles Van Canneyt, kuris perėmė valdymą iš savo senelio Claude Coudray-Bizot, tęsdamas kelių kartų tradiciją. Šeimos vyninė išsiskiria pagarba senosioms Burgundijos vyndarystės tradicijoms – natūrali fermentacija, brandinimas ąžuolo statinėse ir minimalus intervencijos lygis leidžia atsiskleisti išraiškingam terroir.

Vyninė itin atidi vynuogynų priežiūrai – čia taikomi ekologiški bei biodinaminiai metodai, siekiant palaikyti dirvožemio gyvybingumą ir biologinę įvairovę. Coudray-Bizot filosofija remiasi idėja, kad puikus vynas gimsta tada, kai gamta veikia harmonijoje su žmogumi. Didžiausias dėmesys skiriamas ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynams – Burgundijos klasikai, čia įgaunančiai išskirtinę gylio, struktūros ir elegancijos pusiausvyrą.

Vyno stilius

Coudray-Bizot vynai išsiskiria klasikinės Burgundijos elegancija, niuansais, mineraliniu preciziškumu ir dideliu brandos potencialu. Tai vynai, skirti tiek iškartiniam mėgavimuisi, tiek ilgalaikiam brandinimui.

  • Raudonasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Pinot Noir’. Šie vynai subtilūs, bet gilūs, su raudonųjų uogų, žolelių, prieskonių ir žemės natomis. Turi nugludintus taninus, gerai integruotą rūgštį ir ilgaamžiškumo potencialą.
  • Baltasis vynas – iš ‘Chardonnay’. Vynai elegantiški, mineralūs, su baltojo persiko, citrusų, medaus ir subtilaus ąžuolo niuansais. Tekstūra sodri, bet išlaikoma gaivi struktūra.

Prestižiniai vynuogynai

Coudray-Bizot valdo mažą, bet itin aukštos kokybės vynuogynų portfelį Côte de Nuits regione. Kiekvienas sklypas apdirbamas atskirai, siekiant maksimalaus terroir išraiškos.

Svarbiausi vynuogynai:

  • Clos de la Roche Grand Cru – vienas didžiausių vyninės turtų. Vynai iš šio sklypo gilūs, taniniški, su didžiuliu brandos potencialu.
  • Charmes-Chambertin Grand Cru – šiltesnio charakterio vynas, išsiskiriantis šilkine tekstūra ir subtilia elegancija.
  • Echézeaux Grand Cru – kompleksiškas, rafinuotas vynas, balansuojantis intensyvumą ir subtilumą.

Šiuos Grand Cru sklypus papildo mažesni, tačiau savitais bruožais pasižymintys parceliai Côte de Nuits regiono ribose, auginantys išskirtinės kokybės ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Coudray-Bizot naudoja tradicinį vyno brandinimą – vynai laikomi ąžuolo statinėse 18–24 mėnesius, dažnai naudojant natūralias mieles ir nenaudojant filtracijos. Naujo ąžuolo kiekis išlaikomas nuosaikus, kad išliktų natūrali vynuogių išraiška.

Šie vynai yra ilgaamžiai – nors kai kurie puikiai atsiskleidžia ir iškart po išleidimo, geriausi pavyzdžiai, ypač Grand Cru lygio, bręsta 10–20 metų ir ilgiau, įgaudami kompleksiškumo, rafinuotumo bei gylio.

Château de Beaufort/J. Coudray-Bizot

Château de Beaufort/J. Coudray-Bizot

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti