Baltasis sausas
Aukščiausios klasės Burgundijos „Chardonnay“ iš J. Coudray-Bizot vyninės – subtilus ir elegantiškas Puligny-Montrachet 1er Cru Les Combettes 2017 atskleidžia šio prestižinio terroir išraišką.
Aromatuose atsiveria žalios citrinos, baltojo persiko, migdolų ir subtilios gėlių natos. Burnoje vynas rafinuotas, su ryškiu vaisiškumu, sodria tekstūra ir minerališkumo gija, kuri pabrėžia terroir autentiškumą. Kompleksiškumą sustiprina švelnūs ąžuolo niuansai ir subtilus kreminis pojūtis.
‘Chardonnay’ vynuogės auga kalvos šlaite, akmenuotame ir molingame dirvožemyje. Vynmedžiams – apie 80 metų. Vynuogės skinamos rankomis, spaudžiamos nesmulkinant. Po alkoholio fermentacijos vynas ilgai brandinamas ant nuosėdų (bâtonnage) ąžuolo statinėse, taip pat vyksta malolaktinė fermentacija, suteikianti apvalumo. Brandinimas trunka apie 20 mėnesių, po to vynas išpilstomas į butelius.
Tiekti 10-13°C prie Velingtono kepsnio, keptos foie gras su karamelizuotais obuoliais arba vištienos kepenėlių pašteto su brioche bandele.
Coudray-Bizot – istorinė Burgundijos vyninė, įsikūrusi prestižiniame Côte de Nuits regione. Vyninė priklauso Charles Van Canneyt, kuris perėmė valdymą iš savo senelio Claude Coudray-Bizot, tęsdamas kelių kartų tradiciją. Šeimos vyninė išsiskiria pagarba senosioms Burgundijos vyndarystės tradicijoms – natūrali fermentacija, brandinimas ąžuolo statinėse ir minimalus intervencijos lygis leidžia atsiskleisti išraiškingam terroir.
Vyninė itin atidi vynuogynų priežiūrai – čia taikomi ekologiški bei biodinaminiai metodai, siekiant palaikyti dirvožemio gyvybingumą ir biologinę įvairovę. Coudray-Bizot filosofija remiasi idėja, kad puikus vynas gimsta tada, kai gamta veikia harmonijoje su žmogumi. Didžiausias dėmesys skiriamas ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynams – Burgundijos klasikai, čia įgaunančiai išskirtinę gylio, struktūros ir elegancijos pusiausvyrą.
Vyno stilius
Coudray-Bizot vynai išsiskiria klasikinės Burgundijos elegancija, niuansais, mineraliniu preciziškumu ir dideliu brandos potencialu. Tai vynai, skirti tiek iškartiniam mėgavimuisi, tiek ilgalaikiam brandinimui.
Prestižiniai vynuogynai
Coudray-Bizot valdo mažą, bet itin aukštos kokybės vynuogynų portfelį Côte de Nuits regione. Kiekvienas sklypas apdirbamas atskirai, siekiant maksimalaus terroir išraiškos.
Svarbiausi vynuogynai:
Šiuos Grand Cru sklypus papildo mažesni, tačiau savitais bruožais pasižymintys parceliai Côte de Nuits regiono ribose, auginantys išskirtinės kokybės ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Coudray-Bizot naudoja tradicinį vyno brandinimą – vynai laikomi ąžuolo statinėse 18–24 mėnesius, dažnai naudojant natūralias mieles ir nenaudojant filtracijos. Naujo ąžuolo kiekis išlaikomas nuosaikus, kad išliktų natūrali vynuogių išraiška.
Šie vynai yra ilgaamžiai – nors kai kurie puikiai atsiskleidžia ir iškart po išleidimo, geriausi pavyzdžiai, ypač Grand Cru lygio, bręsta 10–20 metų ir ilgiau, įgaudami kompleksiškumo, rafinuotumo bei gylio.