Raudonasis sausas
Šis vynas atsiskleidžia per džiovintų spanguolių ir raudonųjų serbentų aromatus. Jie subtiliai dera su anyžių, gvazdikėlių ir šviežiai nupjautų prieskoninių žolelių natomis. Jo struktūra tvirta ir gerai subalansuota, išsiskirianti gaiviu, viską persmelkiančiu gyvybingumu. Skonis harmoningai atkartoja aromatus, papildytus subtiliomis skaldyto akmens natomis, kurios suteikia vynui dar daugiau kompleksiškumo. Tai vynas, kurį verta brandinti, kad jis galėtų atskleisti savo savybes dar ryškiau.
Tiekti 16–18 °C prie mėsos ir daržovių užkandžių, salotų su ančiuviais, daržovių salotų su rūkyta antiena, vytintų kumpių.
Aromas of raspberries and wild berries with hints of graphite, tea leaves and cocoa. Medium bodied with a polished and silky mid palate that finishes with a firm and chewy aftertaste. Overall it is fresh and lively.
Produttori del Barbaresco, founded in 1958, now has 51 members and controls more than 100 hectares of premium Nebbiolo vineyards in Barbaresco. Each family is in full control of its land, growing Nebbiolo grapes with centuries old skill and dedication. The vinery produces a Barbaresco DOCG, a blend of Nebbiolo grapes harvested from different vineyards, and a simpler Nebbiolo Langhe suited for earlier consumption. In great vintages, nine single-vineyard Barbarescos are produced from nine classic premium sites within the Barbaresco village boundaries: Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajè, Montefico, Muncagota, and Rio Sordo. These are the geographical names of sites where Nebbiolo grapes have always been cultivated. The name of the single-vineyards, the total number of bottles produced, and the name of the owners of the vineyards are marked on the labels. Produttori del Barbaresco, which vinifies only Nebbiolo grapes, produce around 550 000 bottles per year. In a good vintage they are divided among Barbaresco (50%), single vineyard Barbarescos (30%) and Nebbiolo Langhe (20%).