1–9 iš 9
Vienas kilmingiausių ir prestižiškiausių Italijos vyno vardų, dažnai vadinamas „Barolo jaunesniuoju broliu“, tačiau pasižymintis savitu charakteriu – švelnesniu, elegantiškesniu ir greičiau atsiskleidžiančiu. Šis vynas gaminamas iš ‘Nebbiolo’ vynuogių, užaugančių Pjemonto šiaurės vakaruose, Langės kalvose, aplink Barbaresco, Neive, Treiso ir dalį San Rocco Seno d’Elvio kaimų.
Apeliacija buvo oficialiai įkurta 1966 m., o DOCG statusą gavo 1980 m. – tai vienas pirmųjų Italijoje pripažintų aukščiausio lygio vynų. Barbaresco laikomas regionu, kuriame ‘Nebbiolo’ atskleidžia elegantiškesnę ir subtilesnę pusę nei Barolo, išlaikydamas gilumą ir struktūrą.
Klimatas čia šiek tiek šiltesnis nei Barolo – kalvos žemesnės, o vynuogės subręsta keliomis savaitėmis anksčiau. Tai lemia švelnesnius taninus, šiek tiek mažesnį alkoholio lygį ir greitesnį vyno atsivėrimą.
Dirvožemiai sudaryti daugiausia iš kalkingo molio ir marlės (Tortoniano laikotarpio nuosėdos) – jie suteikia vynams švelnumo, aromatinės švaros ir puikų balansą tarp taninų ir rūgšties.
Aromate vyrauja rožių, violetinių gėlių, džiovintų vyšnių, tabako, prieskonių, dervos ir miško paklotės natos, kurios su laiku vystosi į trumų, odos ir džiovintų vaisių niuansus.
Skonyje Barbaresco išsiskiria švelnesniais taninais, bet tvirta struktūra ir ilgu, kompleksišku poskoniu. Jaunas vynas gali būti gana griežtas, tačiau po kelerių metų brandinimo tampa išskirtinai harmoningas.
Pagal reglamentą, Barbaresco turi būti brandinamas mažiausiai 26 mėnesius, iš kurių 9 mėnesiai – ąžuolo statinėse. Riserva versija brandinama mažiausiai 50 mėnesių. Šis laikotarpis leidžia vynui subręsti, išlaikant taninų struktūrą ir aromatinį gilumą.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Pagrindiniai kaimai (komunos), kuriuose gaminamas Barbaresco, turi skirtingą išraišką:
Šiandien Barbaresco DOCG laikomas vienu iš Italijos raudonojo vyno etalonų – tai vynas, kuris jungia Pjemonto tradiciją, kalvų grožį ir ‘Nebbiolo’ aristokratišką kilmę, spinduliuodamas klasika ir amžiną eleganciją.