1–3 iš 3
‘Touriga Nacional’ – laikoma viena svarbiausių ir prestižiškiausių Portugalijos raudonųjų vynuogių veislių. Gimusi šalies šiaurėje, Douru ir Dão regionuose, ši vynuogė išgarsėjo kaip nepakeičiama „Porto“ vyno sudedamoji dalis, bet vis dažniau naudojama ir sauso stiliaus vynams kurti. Dėl mažo derlingumo, storų odelių ir intensyvios pigmentacijos ‘Touriga Nacional’ vynai išsiskiria tamsia spalva, sodriu kūnu ir išraiškingu charakteriu.
Aromatinis profilis – ypač kompleksiškas: dominuoja prinokusios mėlynės, gervuogės, juodieji serbentai, o juos papildo gėliškos violetų, rozmarino, kartais net šokolado ar pipirų natos. Burnoje šie vynai – galingi, taniniški, tačiau kartu elegantiški ir ilgaamžiai.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Dėl savo struktūros ir intensyvumo, ‘Touriga Nacional’ puikiai dera su stipraus skonio mėsos patiekalais: antiena, elniena, brandinta jautiena ar ėriena. Taip pat tai puikus partneris prie žvėrienos troškinių, grybų ar net dūminių prieskonių turinčių patiekalų. Ilgai brandintas ‘Touriga Nacional’ gali būti derinamas su kietais sūriais ar sodresniais šokoladiniais desertais.
Be Porto vynų, ši vynuogė vis dažniau matoma aukštos kokybės „still“ vynuose iš Douru, Dão, Tejo ir kitų regionų. Ji taip pat sėkmingai auginama ir Naujojo pasaulio regionuose, tačiau tik Portugalijoje įgauna savo pilną išraišką. Tai veislė, simbolizuojanti ne tik Portugalijos vyndarystės paveldą, bet ir jos šiuolaikinį atgimimą.