Raudonasis sausas
Tvirtos struktūros, elegantiškas, puikiai subalansuotas, taurus, minkštas vynas, kuriame dominuoja koncentruoti raudonų uogų aromatai lydimi prieskoniškų ąžuolo natų. Ilgai išliekančio poskonio vynas.
Vynui naudojamos senų (dauguma 40 - 80 metų amžiaus) vynmedžių uogos, skinamos ir perrenkamos rankomis, vynas brandinamas 18 mėnesių prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse.
Tiekti 16°C temperatūros, idealiai tinka prie jautienos ar erienos kepsnių, ypač keptų ant grotelių, taip pat ir prie žvėrienos patiekalų.
A graceful, enticing red, with appealing hints of violet, eucalyptus, tea rose and tar wafting through the flavors of ripe black currant and mulberry fruit, melted licorice and mocha. Long, focused and harmonious, with deft integration of the sinewy tannins and refreshing acidity, this glides across the palate and echoes on the spiced finish.
The Aalto project was founded in February 1999, in the prestigious winemaking region of Ribera del Duero (Spain).
The foundational aim of Mariano Garcia and Javier Zaccagnini in AALTO was to make a wine that shows a different personality, of high quality and being a faithful reflection of distinct locations, blending them at the end of the aging process to obtain balance and complexity.