Saldusis saldus
A challenging year full of contrasts, 2017 has nevertheless proven to have offered the perfect conditions to produce unforgettable Sauternes. This was clearly an exceptional year for Sauternes sweet wines. Under the excellent health conditions at the end of August and late-seasons conditions in September, the noble rot was able to develop perfectly on the perfectly ripened grapes. With an aromatic richesse, indulgent palate, perfect balance of sugar and acidity and freshness on the finish, the Château Lafaurie Peyraguey 2017 presents all of the qualities that mark a world-class Sauternes
Serve at 10-12 °C with duck liver pate "foie gras", lemon pie or vanilla ice cream. It will also go well with blue cheese, cheeses such as "Roquefort" or "Stilton".
This is very layered and beautiful with dried fruit such as lemons, apricots and cooked apples. Full body, sweet fruit and a long and flavorful finish. Tight and focused. Phenolic yet fresh. Crispy.
Château Lafaurie Peyraguey ūkiui priklauso didelis 41 ha vynuogynų Soterne, apsodintas 93% Semillon, 6% Sauvignon Blanc ir 1% Muscadelle vynuogių. Vidutinis vynuogių amžius - 40 metų, tačiau vynuogyne galime rasti plotelių, pasodintų dar 1926 metais. 1796 m. birželio 22 d. ūkis aukcione buvo parduotas J. Lafaurie ir J. Maurosui, o pastarasis netrukus atidavė savo dalį Pierre'ui Lafaurie. Peyraguey buvo mėgstamiausias Ispanijos karaliaus Alfonso XII vynas, „pirkęs statinę už fantastišką 6000 aukso frankų kainą“. Vadovaujant Pierre'ui Lafaurie vyresniajam, vynuogynas įgijo puikios kokybės reputaciją. Jis buvo pripažintas oficialioje 1855 m. klasifikacijoje, kur Château Lafaurie-Peyraguey buvo pavadintas „Premier Cru Classé“, užimančia antrąją vietą sąraše. Priklausomai nuo derliaus metų Château Lafaurie Peyraguey saldusis vynas yra fermentuojamas ir apie 20 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse, kurių iki 70% gali būti naujos.
Atkūrusi nepriekaištingą ūkio būklę, 2014 m. „Suez“ grupė pardavė Château Lafaurie-Peyraguey „Lalique“ generaliniam direktoriui Silvio Denzui. Šis verslininkas iš Bazelio ypač jautriai žvelgė į turtingą dvaro istoriją ir užsakė istoriko Rolando Kisslingo, kruopštaus archyvų amatininko, tyrimą. Su Silvio Denzu prasideda naujas ūkio gyvenimo skyrius…