Red wine dry
Tai vienas iš didžiųjų klasikinių vynų, garsėjantis išskirtine kokybe ir ilgaamžiškumu. Vyno dvaras įsikūręs pačioje Médoc širdyje, maždaug 50 km į šiaurės vakarus nuo Bordo, vos už kelių metrų nuo Girondes upės žiočių. Ši unikali vieta suteikia vynuogynui nepakartojamą geologinį ir klimato kompleksiškumą, kuris atsiskleidžia kiekviename butelyje.
2014-ųjų derliaus „Château Latour“ pasižymi išraiškingu charakteriu, kurio pagrindą sudaro „Cabernet Sauvignon“, užtikrinantis vynui gilumą, eleganciją ir šilkinį švelnumą. Subalansuota rūgštis, tvirti, bet puikiai integruoti taninai ir ilgas poskonis atskleidžia puikų šio vyno potencialą bręsti dar kelis dešimtmečius.
Vynas brandintas Prancūzijos ąžuolo statinėse, iš kurių apie 50 % buvo naujos, suteikdamas subtilių prieskonių ir tabako natų. Aromatuose dominuoja juodieji serbentai, slyvos, grafitas ir subtilūs kedro bei žemės tonai. Tai klasikinis Pauillac stiliaus vynas, kuris su laiku atskleidžia dar daugiau kompleksiškumo ir rafinuotumo.
Tiekti 16 - 18 °C prie keptos ėriuko kojos su bulvių putėsiais, veršienos troškinio (Blanquette de veau), žvėrienos kepsnių, brandinto Grueyere.
Chateau Latour is one of the five farms of Medoc, which has been characterized by extremely consistent impeccable quality for a hundred years. The Premier Grand Cru Classe farm is located in the Pauillac appeal and owns 78 hectares of vineyards planted with Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot grapes. The wines of the best harvest years take decades to reach the peak of quality.