White wine dry
Gyvybingas, subtiliai vaisiškas, minerališkas vynas daromas iš trijų vynuogynų, kurie auga skirtinguose dirvožemiuose, vyraujanti dirva - suakmenėjęs molis. Vynmedžiai susodinti gana tankiai.
Po fermentacijos nerūdijančio plieno talpose, vynas 3 mėn. laikomas su mielėmis.
Prinokusių citrusinių vaisių, baltųjų kaulavaisių, juodųjų serbentų šakelių, rabarbarų, baltųjų serbentų, baltojo pipiro aromatų. Lengvas, traškus, ilgo poskonio.
Tiekti 10–12 °C kaip aperityvą, prie baltos žuvies patiekalų, šparagų, artišokų, lengvų sūrių.
Situated in the village of Chavignol Domaine Henri Bourgeois is one of the larger private Sancerre domaines and have vineyards on some the the best sites in the appellation. The domaine is run today by the 10th generation of the family in the shape of General Manager - Arnaud Bourgeois, Viticulturist - Lionel Bourgeois and Winemaker - Jean-Christophe Bourgeois. They make several cuvées and are keen to emphasise the different characteristics of the various vineyards used even though the grape variety remains the same. Possibly to emphasise their passion for Sauvignon Blanc they also establised the well regarded Clos Henri Vineyard in that grape's more recent heartland, Marlborough in New Zealand.