Raudonasis sausas
Le Domaine serijos 30-35 metų vynmedžiai auga dirvožemyje, kurio pagrindą sudaro kalkakmenis su smėlio ir kalkakmenio sluoksniu, kas suteikia vynui šviežumo ir minerališkumo. Derlius surinktas rankomis. Fermentacija vykdyta betoninėse talpose, kuriose vynas iki 15 mėn. brandintas (kartais naudojamos seno ąžuolo statinės). Buteliuotas praėjus dviems pavasariams po derliaus nuėmimo. Nefiltruotas.
Vynas kvepia sirpiomis trešnėmis, rozmarinu bei kepintais pomidorais. Puikiai integruota gaivi rūgšti, jauni bei energingi taninai. Sultingų vyšnių, mėlynių, pelargonijos bei kreidos poskoniai.
Vyno brandinimo potencialas 5-10 metų.
Tiekti 14-16 °C prie jautienos tartaro, kalakutienos ir daržovių troškinio, skrudintos kiaulienos šoninės, laukinės paukštienos, ožkos sūrių.
Bernard Baudry, son of a winemakers’ family, started his professional life as a vine-tending consultant at the Tours laboratory, where he worked with Jacques Puisais. He had previously studied oenology in Beaune. His 5 years on the job served as an excellent apprenticeship when in 1975 he decided to start his own estate with 2 hectares of vines. His son Matthieu studied in the Mâcon area, then in Bordeaux, and, after a year working in Tasmania and California, joined his father in 2000. Domain now has 32 hectares of vineyards spread across the AOC Chinon, in Cravant les Coteaux and Chinon.The grape is grown primarily 90% Cabernet Franc (90%) plus a small production of Chenin Blanc. The vineyards are located on very varied terroirs of gravel in the plain, limestone clay on coteau and sandy limestones plateaus. This diversity offers us the possibility of applying piecemeal winemaking.