Raudonasis sausas
Šiam vynui, esančiam Champs Traversins vietovėje, istorinio Echézeaux vynuogyno širdyje, būdingas aukščiausios kokybės terroir. Vynmedžiai sodinami šiaurės-pietų pusėje, netoli La Combe d'Orveau, kur dirvožemis yra smulkus, smėlingas silikatinis žvirgždas ant gana plono žemės sluoksnio.
Vynuogės renkamos rankomis į mažas dėžes ir kruopščiai rūšiuojamos. Vynuogės 21 dieną laikomos su odelėmis, atvirose ąžuolo statinėse su kontroliuojama temperatūra, o alkoholinės fermentacijos metu du kartus per dieną atliekama pigeage, kad būtų išgautas pageidaujamas aromatas ir struktūra. Po malolaktinės fermentacijos vynas 20 mėnesių brandinamas tik ąžuolo statinėse.
Rezultatas - sodriai raudonos spalvos vynas, pasižymintis intensyviu prinokusių vaisių aromatu. Sultingų juodųjų vyšnių natas paryškina kavos ir saldžių prieskonių natos. Skonis svarus, mėsingas ir švelnus, burnoje jaučiamas aukščiausio lygio balansas ir harmonija.
Tiekti 16-18°С prie fazano troškinto vyne, antienos bruknių padaže arba vidutinio kietumo sūrių.
Jacques Prieur Winery was founded in 1898 in Meursault of the Côte de Beaune subregion of the Burgundy region. It is a winery of the highest reputation, with as many as 9 wines from the Burgundy grand cru vineyards. In addition, Domaine Jacques Prieur is the only winery in all of Burgundy that has its own vineyards in all five legendary appeals: Chambertin, Musigny, Clos de Vougeot, Corton Charlemagne and Montrachet. By the way, this winery is next to the Domaine de la Romanée Conti. The winery is currently run by Martin Prieur and Edward Labruyère. The farm winemaker is talented and recognized by Nadine Gublin, named Winemaker of the Year in 1997 by Revue du Vin de France. The old vineyards are responsibly maintained to ensure an impeccable harvest. Berries are harvested separately on each plot, so it is possible to produce characteristic wines. Jacques Prieur wines are seen as an example of modern Burgundy.