Putojantis sausas
The sparkling wine is named Saphir because of its characteristic bright colour in the glass and its sophisticated aromatic palette. This harmonious, elegant sparkling wine with a classical approach smells of roasted almonds, buttered buns, cinnamon and cocoa. The wine is made with Chardonnay grapes and a little Pinot Noir. The vines grow on chalk slopes covered with clay and limestone. The wine has been aged with yeast lees for six years.
Serve at 8-10 °C with seafood, white meat dishes, mature cheeses with white mould.
„Louis Barthélémy“ šampano namus 1923 metais įkūrė iš Rusijos į Eperney persikėlusi princesė Baudry. Tada jie gavo „Baudry Lebrun & Cie“ vardą. Vėliau šampano namus įsigijo viena seniausių miestelio šeimų Lombardai. Tačiau 2002 metais jų šeimininku tapo Ronos slėnyje žinoma Chancel šeima, valdžiusi „Château Val Joanis“ ūkį. Naujieji šeimininkai turi tikslą šampano namams sugrąžinti buvusią šlovę. Tačiau jos nuspręsta siekti su nauju vardu – „Louis Barthélémy“. Laikydamasis tradicijų ir diegdamas naujoves Jeanas Barthelemy Chancelis kuria šampaną, kurio stilius yra stebėtinai šiuolaikiškas, netgi įžūlus ir unikalus. Jo šampanai – tai puikus intensyvumo ir šviežumo balansas. Tačiau tai sukurti nebuvo paprasta. Mat, ilgą laiką Šampanės vynuogių augintojai neparduodavo naujokui žaliavos, kurios jis norėdavo. Šampaniečiai tokie: neįsileidžia į uždarą ratą, net jei esi garsus vyndarys prancūzas, bet iš gretimo regiono. Tačiau 10 metų pastangų nepraėjo be rezultato: Jeanas pagaliau pasirašė sutartis su keleto puikių vynuogynų savininkais. „Kaip skulptorius iš kieto akmens stengiasi iškalti subtilių formų skulptūrą, taip Chancel šeima visą energiją ir širdį atiduoda kurdama unikalius ir išskirtinius šampanus“,- apie „Louis Barthélémy“ rašo vyno vertintojai. „Louis Barthélémy 2002“ įtakingo žurnalo „Wine spectator“ buvo įvertintas net 95 balais! http://louis-barthelemy.com/