White wine dry
Vynas gaminamas iš seniausiai Hermitage kalvoje pasodintų marsanne vynmedžių. Seni vynmedžiai uogas sirpina itin skurdžiame granitiniame dirvožemyje. Uogos skinamos rankomis. Po ilgos fermentacijos vynas brandinamas su mielių nuosėdomis 10 - 12 mėnesių.
Ąžuolo statinėse brandintas, sodrus, svarus baltasis vynas kvepia vanile, migdolais, džiovintais vaisiais, liepomis. Burnoje vynas pilno kūno, aksominės tekstūros,finiše juntamas švelnus nukartėjimas. Ypač nepaprastai ilgo poskonio. Tai itin didelį brandos potencialą turintis vynas - priklausomai nuo derliaus gali būti laikomas nuo 30 iki 75 metų.
Tiekti 10-12 °C su kepta lašiša, menke, vištiena, gardinta bešamelio padažu, ar kiauliena su keptais obuoliais.
The story began with Michel Chapoutier, a unique man with a thirst for knowledge, definitely one of a kind. Michel is openminded and always willing to learn. He seeks to discover and reflect the full potential of his terroirs and let the soils express their true character. That which gives the wines their signature style. This now forms the basis of the M. Chapoutier ethos and our team strives to reveal the very best of what the soils have to offer.