White wine dry
Vynas, kurio padaroma labai nedaug, su mažesniu sulfitų kiekiu nei įprastai. Niepoort Açores vynui sultys yra švelniai spaudžiamos iš visos kekės (su šakelėmis). Palikusi 12 valandų nusistovėti, misa perkeliama į nerūdijančio plieno fermentacijos talpas (75 % vertikaliose ir 25 % horizontaliose talpyklose). Vynas spontaniškai fermentuojasi kontroliuojamoje temperatūroje, vėliau brandinamas 18 mėnesių (10 % ąžuolo statinėse , o likusi dalis – nerūdijančio plieno kubiluose). Vynuogynas įsikūręs 600mvjl aukštyje.
Aromatinė vyno gama prasideda nuo jodo natų (dėl aplink esančio Atlanto vandenyno) vėliau išsivysto iki citrusinių vaisių, abrikosų, lazdyno riešutų ir prieskonių. Puikus rūgšties ir minerališkumo balansas.
Rūgšties kiekis vyne:6,93g/l.
Likutinis cukraus kiekis: 0,69g/l.
Sulfitų kiekis: 88mg/l.
Pagaminta 3042 buteliai.
Tiekti prie 10-12 ºC prie ant grotelių keptos žuvies, rizoto su jūros gėrybėmis, baltos mėsos, makaronų su sūriu.
Niepoort is an independent family business since 1842. Through five generations, the business passed successfully from one Niepoort to the next Niepoort and in most cases older and younger generation worked side by side for a long period. At this time, we are enthusiastically looking forward to the future sixth generation, anticipating close collaboration