Dvidešimties metų darbo rezultatas atvyko į Lietuvą. Antrasis vyninės vynas,kuriuo jie labai didžiuojasi. Tai tarsi jų vizitinė kortelė, paraiška ir išraiška Sicijos žemės.
Vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio molio, priemolio ir smėlio dirvoje. Derlius renkamas rankomis. Parvežtos į vyninę vynuogės 18-24 val laikomos 8–11 ° C temperatūroje. Fermentacija vykdoma trimis etapais nuolat palaikant 18–24 ° C temperatūrą: nerūdijančio metalo talpose, sekantis etapas - ąžuolo statinėse, užbaigiama fermentacija - nerūdijančio metalo talpose. Malolaktinis virsmas vykdytas ąžuolo statinėse. Vynas brandinamas Saury / Seguin Moreau ąžuolo statinėse 20 mėn.
Raudonųjų slyvų, aviečių, gervuogių, keptų paprikų, čili pipirų, saldymedžio, saldžiojo tabako aromatų. Švelnus, svarus, glotnių taninų.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie mėsos troškinių su daržovėmis ir miško grybais.
Cousin Alessio with cousins Francesca and Santi made their name Planeta a world-famous brand. The renaissance of all Sicilian winemaking is linked to the Planeta winery, which continues to this day. Local and international grape varieties are grown in different parts of the island under the most favorable conditions for grapes. Planeta has its own wineries in six Sicilian provinces, with a total of 390 hectares of vineyards and 93 hectares of olive groves. Planeta produces 21 wines and 3 premium olive oils. The wine produced in the five wineries reflects the ancient spirit of the island of Sicily and the possibilities of modern winemaking. As many as 18 wine wines were awarded three glasses (the highest rating) in the Italian wine guide Gambero Rosso.