Raudonasis sausas
Specialiai paminėti vyninės 90-mečiui išleistas ypatingas vynas. Pagamintas tik iš 'Tempranillo' (Tinta del Pais) vynuogių užaugintų ant senų, daugiau nei 50 m. amžiaus vynmedžių. Šiam vynui naudojama tokia pat etiketė, kokia puošė ir pirmuosius 1927 metų derliaus butelius.
28 dienas trunkančios vynuogių sulčių fermentacijos metu, maceracijos procesas yra vykdomas 3 sav. Fermentacijos metu naudojamos laukinės mielių kultūros. Pasibaigus fermentacijos procesui vynas 16 mėn. yra brandinamas prancūziškose ąžuolinėse statinėse, paskui dar 12 mėnesių brandinamas butelyje.
Gilios vyšnių spalvos vynas kvepia rūkytomis slyvomis,džiovintomis figomis, džiovintais rozmarinais, išdžiūvusiais lapais, vanile, saldymedžiu. Pilno kūno, apvalus, juntamas koncentruotas tamsių uogų, kakavos pupelių, skrudintų prieskonių poskonis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos, veršienos, lengvesnės laukinių žvėrių ir paukščių mėsos patiekalų pagardintų grybais ar brandžių, kietųjų sūrių.
Spiced plums, dark cherries and hints of vanilla and coffee on the nose. Medium to full body with plenty of dense, chewy tannins that need time to settle. Good length to close. Try in 2025.
The history of Protos dates back to 1927, when 11 winegrowers formed a cooperative and became the first winery in the Ribera del Duero region. The company currently owns 700 hectares of its own vineyards and another 700 hectares are owned by vine growers. In almost a century of history, the number of wine growers has grown to 270, and Bodegas Protos has become a world-renowned brand.