Raudonasis sausas
Šis išskirtinis vynas gaminamas iš atskiro vynuogyno, kuriame vynmedžių amžius jau perkopė 80 metų.
Sirpių vynuogių sultys yra fermentuojamos kartu su vynuogių odelėmis net 28 dienas. Vėliau vynas 24 mėn. brandintas ąžuolo statinėse, iš kurių 80% - prancūziškos, likusios - amerikietiškos. Papildomai, 36 mėn., vynas brandinamas butelyje.
Gilios, vyšnių raudonumo spalvos vynas kvepia džiovintomis slyvomis, juodoju šokoladu, sena oda, tabaku, gvazdikėliais, grybiena. Burnoje vynas vidutinio kūno, juntamas ilgai trunkantis, prieskoniškas poskonis bei brandūs, nugludinti taninai.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos, veršienos, lengvesnės laukinių žvėrių ir paukščių mėsos patiekalų pagardintų grybais ar brandžių, kietųjų sūrių.
Spiced cherries, plums and touches of vanilla, ink, graphite, cocoa powder and mushrooms follow through to a linear, medium-bodied palate with fine-grained tannins. Juicy, firm and quite long. A textbook gran reserva from Ribera del Duero that shows outstanding quality. Drinkable now, but will hold.
The history of Protos dates back to 1927, when 11 winegrowers formed a cooperative and became the first winery in the Ribera del Duero region. The company currently owns 700 hectares of its own vineyards and another 700 hectares are owned by vine growers. In almost a century of history, the number of wine growers has grown to 270, and Bodegas Protos has become a world-renowned brand.