Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • EKO
Felton Road Calvert Pinot Noir Central Otago 2023

Raudonasis sausas

Felton Road Calvert Pinot Noir Central Otago 2023

75,00

Aprašymas

Naujosios Zelandijos „single vineyard“ atskleidžiantis Centrinio Otago regiono preciziškumą ir eleganciją. Tai vynas, kuriame susilieja kalnų vėsa, organinė vyndarystė ir „Felton Road“ perfekcionizmas – čia „Pinot Noir“ pasakoja apie terroir, o ne technologiją.

Aromate atsiveria sodrios vyšnių, gervuogių ir mėlynių natos, kurias papildo laukinių žolelių, džiovintų rožių ir subtilaus dūmo niuansai. Kvapas yra gilus, grynas ir išlaikytas – jame juntamas tiek vaisių intensyvumas, tiek Burgundiško stiliaus išraiška.

Burnoje vynas vidutinio kūno, pasižymi švelnia, aksomine tekstūra, tvirta, bet nugludinta taninų struktūra ir gyva rūgštimi. Skonyje dera raudonų uogų sodrumas, švelnus prieskoniškumas ir ilgas, minerališkai sausas poskonis, kuriame atsiskleidžia subtilūs žemės tonai.

Vynuogės auginamos Calvert vynuogyne – vos už kelių šimtų metrų nuo legendinio Bannockburn kaimelio. Dirvožemis čia sudarytas iš smulkaus molio, o vynuogės auga biodinaminės priežiūros sąlygomis, sertifikuotose Demeter vynuogynuose. Derlius renkamas rankomis, uogos kruopščiai atrenkamos ir fermentuojamos su natūraliomis mielėmis.

Fermentacija vyksta  siekiant subtilaus vaisiškumo ir struktūros. Brandinimas trunka apie 13 mėnesių prancūziško ąžuolo statinėse (apie 25 % naujo ąžuolo), išlaikant balansą tarp vynuogių grynumo ir subtilios ąžuolo įtakos.

Patiekimas

Patiekimo rekomendacija: 16–18 °C temperatūroje, su antiena ir spanguolių glazūra, veršienos medalionais su grybų padažu arba brandintu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, „Gruyère“.

Apie gamintoją

Felton Road – tai nedidelis, šeimos valdomas ūkis, kuris tapo vienu labiausiai pasaulyje pripažintų Naujosios Zelandijos ‘Pinot Noir’ gamintojų. Visi vyninės vynuogynai yra įsikūrę prestižinėje Centrinio Otago vietovėje – į šiaurę orientuotame Elms Bannockburn Vineyard. Nuo 2000 m. čia taikomi griežti ekologinės ir biodinaminės vynuogininkystės standartai, užtikrinantys maksimalų terroir išraiškingumą ir tvarumą.

Pagrindinis vyndarys Blair Walter savo patirtį su ‘Pinot Noir’ kaupė Oregone (JAV) ir Burgundijoje, o į Felton Road įnešė klasikinės vyndarystės žinias bei kruopštų dėmesį detalėms. Visos vynuogės skinamos tik rankomis. Unikali vyninės architektūra – trijų aukštų pastatas, integruotas į šlaitą – leidžia visus gamybos procesus vykdyti gravitaciniu būdu, be siurblių naudojimo. Fermentacija vyksta tik su natūraliomis mielėmis, o vynas nėra skaidrinamas ar filtruojamas, siekiant išsaugoti natūralų skonį ir struktūrą.

Pasak žymaus vyno kritiko James Suckling, „Jei centrinį Otagą galima prilyginti Côte de Nuits, tai Bannockburn būtų tarsi Vosne-Romanée, ir aš drąsiai galiu pasakyti, kad Felton Road prilygsta legendinei DRC“.

Vyno stilius

Felton Road vynai išsiskiria natūralumu, preciziška struktūra ir ypatingu terroir atspindžiu. Jie subalansuoti, elegantiški ir ilgaamžiai.

  • Raudonasis vynas – daugiausia gaminamas iš ‘Pinot Noir’. Aromatuose dominuoja raudonosios ir juodosios uogos, gėlių bei prieskonių natos. Skonyje juntami švelnūs taninai, gaivi rūgštis ir ilgai išliekantis poskonis. Su amžiumi atsiskleidžia kompleksiški žemės, miško paklotės ir džiovintų vaisių tonai.
  • Baltasis vynas – gaminamas iš ‘Chardonnay’ ir ‘Riesling’. ‘Chardonnay’ pasižymi minerališkumu, citrusų ir prinokusių vaisių aromatais, subtiliu ąžuolo prisilietimu. ‘Riesling’ yra ryškus, gaivus, su balanso ir aromatinio grynumo akcentais.

Prestižiniai vynuogynai

Visi Felton Road vynuogynai tvarkomi biodinamiškai, siekiant natūralios pusiausvyros tarp dirvožemio, augalų ir aplinkos.

  • Elms Bannockburn Vineyard – pagrindinis ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ šaltinis, žinomas dėl savo molio, žvyro ir kalkakmenio derinio, suteikiančio vynui elegancijos ir struktūros.
  • Kiti Bannockburn sklypai – prisideda prie stiliaus kompleksiškumo ir suteikia papildomų aromatinių niuansų.

Brandinimas ir vartojimo laikotarpis

Vynai brandinami ąžuolo statinėse, kurių naujo ąžuolo dalis yra kruopščiai kontroliuojama, kad nebūtų užgožtas natūralus vaisiškumas. Brandinimo laikotarpis priklauso nuo vyno stiliaus – ‘Pinot Noir’ dažniausiai brandinamas 13–18 mėnesių, o ‘Chardonnay’ – apie 12 mėnesių.

Felton Road vynai puikiai atsiskleidžia jauni, tačiau aukščiausios kokybės ‘Pinot Noir’ gali gražiai bręsti 10–15 metų, išlaikydami balansą, aromatinį gilumą ir eleganciją.

Felton Road

Felton Road

Naujoji Zelandija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti