Raudonasis sausas
Ikoniškas, prestižinis ir vienas labiausiai kolekcininkų vertinamų Pietų Afrikos vynų, laikomas tikru Stellenboscho etalonu. „Paul Sauer“ – Bordo stiliaus cuvée, kuriame Kanonkop meistrystė susijungia su raudonojo granito terroir jėga.
Taurėje atsiveria juodųjų serbentų, slyvų, gervuogių ir juodųjų vyšnių aromatai. Juos papildo tabakas, kedras, grafitas, kakava, cigarų dėžutė, subtilūs saldžiųjų prieskonių tonai. Aromatas – gilus, daugiasluoksnis ir rafinuotas, primenantis aukštos klasės Bordo vynus.
Burnoje vynas – pilno kūno, labai koncentruotas ir preciziškos struktūros. Taninai – tvirti, šilkiniai ir puikiai integruoti, rūgštis – gyva ir suteikianti kompleksiškumo. Skonyje dominuoja juodieji vaisiai, miško paklotė, kedras, grafitas, sluoksniuojami subtilių džiovintų vaisių bei prieskonių natomis. Poskonis – labai ilgas, sausas, minerališkas ir struktūriškai švarus.
Vynuogės auga Stellenbosch Simonsberg šlaite, ant raudonojo granitinio Hutton dirvožemio, kuris suteikia vynui struktūros, taninų griežtumo ir minerališkumo. Pietinė ekspozicija ir jūriniai vėjai užtikrina lėtą, tolygų nokimą, leidžiantį išsaugoti eleganciją ir rūgštį.
Cuvée sukurtas iš trijų Bordo klasikos veislių: ‘Cabernet Sauvignon’ suteikia vynui struktūros, taninų ir tvirtą stuburą, ‘Merlot’ įneša švelnumo bei tekstūrinio apvalumo, o ‘Cabernet Franc’ prideda aromatinės elegancijos ir subtilių žolelių natų. Vynas fermentuojamas nerūdijančio plieno talpose, siekiant išsaugoti švarų vaisių profilį, o tuomet 24 mėnesius brandinamas 100 % naujo prancūziško ąžuolo statinėse, kurios suteikia prieskoniškumo, rafinuoto kompleksiškumo ir ilgaamžiškumo potencialo.
Patiekimo temperatūra 16–18 °C, o prie šio vyno puikiai dera jautienos nugarinė (ribeye), lėta ugnimi troškintas ėrienos kumpis arba brandintas kietasis sūris, pvz., Comté ar Gruyère.
Kanonkop vyninė neretai vadinama Pietų Afrikos Priemier Grand Cru Classe vyno ūkiu. Šeimos vyninei daugiau nei 40 metų perleidžiamai iš kartos į kartą priklauso 100 ha vynuogynų Simonsberg kalno šlaituose, kuriuose galima aptikti daugiau nei 50 metų senumo 'Pinotage' vynmedžių. Čia gaminimai vieni geriausių raudonųjų vynų visoje Pietų Afrikoje. Vyno gamyba remiasi senomis tradicijomis: didžioji dalis vynuogynų nėra dirbtinai drėkinami, vynas fermentuojamas sekliose plačiose betoninėse talpose ir vėliau brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse; bei viskas atliekama tame pačiame ūkyje.