Vilnius

Klaipėda

Išankstinės prekybos kampanija

„Aalto“ vyninė, įsikūrusi Ribera del Duero regione, laikoma viena geriausių Ispanijoje.

Įsigyti
Išankstinės prekybos kampanija

„Lašas jūroje“ – vyno prenumerata norintiems atrasti

Taisyklė paprasta: atsidarai, ragauji, mėgaujiesi, sužinai!

Prenumeruoti
„Lašas jūroje“ – vyno prenumerata norintiems atrasti

Nuolaida sūriams!

Brandinti, įvairiais natūraliais pagardais praturtinti olandiški sūriai - dar geresne kaina.

Rinktis sūrius
Nuolaida sūriams!

Degustacijos ir renginiai

Gamintojai

De Martino

De Martino

Čilė Čilė

„De Martino“ vyninė – šeimos valdoma įmonė, įkurta 1934 m. Pietro De Martino, išeivio iš Italijos, kuris sukūrė idealias sąlygas gaminti vynus Maipo slėnyje. Vyninė nuolat investuoja į ekologinę vynininkystę bei tvarų ūkininkavimą, siekdama atskleisti Čilės regionų įvairovę ir autentišką terroir išraišką. Vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai, siekdami įrodyti, kad Čilėje galima gaminti aukščiausios kokybės vynus. De Martino buvo pirmieji, ėmę eksportuoti „Carmenere“ vyną į užsienio šalis 1996 m., o šiuo metu jų daromi atskirų vynuogynų vynai nuolat sulaukia aukštų įvertinimų tiek iš vyno kritikų, tiek iš entuziastų bei profesionalų. Vyno stilius De Martino vynai pasižymi gaivia rūgštimi, vaisiškumu ir žemiškais akcentais bei išskirtiniu minerališkumu – savybėmis, kurios kiek rečiau sutinkamos Naujojo Pasaulio vynuose. Carmenere – intensyvus, su subtiliomis prieskonių, dūmo ir žemiškų užuominų natomis, kurios harmoningai dera su minkštais taninais. Chardonnay ir Syrah – elegantiški variantai, kuriuose tradicinių ąžuolo statinių įtaka suteikia vynams papildomo kompleksiškumo. Prestižiniai vynuogynai De Martino vynų gamybai naudojamos vynuogės auginamos unikaliuose Čilės regionuose: Isla de Maipo – regionas su viduržemio jūros klimatu ir išskirtiniu, dirvožemiu, kuris suteikia vynams ypatingą charakterį. Itata – tradiciniai vynuogynai, kuriuose taikomos klasikinės metodikos atskleidžia terroir autentiškumą. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Vynai brandinami tiek moderniomis, tiek tradicinėmis technologijomis, leidžiančiomis išlaikyti jų autentiškumą ir pabrėžti vietos terroir. Nors dauguma De Martino vynų yra geriami iš karto, kai kurie variantai turi potencialą ilgai bręsti, įgaudami dar daugiau kompleksiškų natų.

Maison Antech

Maison Antech

Prancūzija Prancūzija

Antech, įsikūrusi Limoux apeliacijoje Langedoko regione, į putojančių vynų pasaulį įžengė dar po 1931 m., kai vedybų keliu į šeimos verslą atėjo Edmondas Antech. Pastaraisiais dešimtmečiais vyninė nuosekliai stiprino savo pozicijas, orientuodamasi išskirtinai į putojančių vynų gamybą trijose apeliacijose: Crémant de Limoux, Blanquette de Limoux ir Blanquette Méthode Ancestrale. Šiuo metu vyninę vadovauja šeštos kartos atstovė Françoise Antech, kuri remiasi šeimos tradicijomis ir moderniais inovatyviais sprendimais, siekdama atskleisti Limoux regiono unikalų terroir bei istoriją. Vyno stilius Antech putojantys vynai pasižymi subtiliu gaivumu, pilna tekstūra ir kompleksišku aromatų deriniu, atspindinčiu Limoux apeliacijos ypatumus. Crémant de Limoux – gaminamas tradiciniu metodu, dominuoja 'Chardonnay' vynuogės, maišomos su 'Chenin Blanc' ir tradicine 'Mauzac', suteikiančiomis vynui elegancijos ir gaivumo. Blanquette de Limoux – laikomas vienu seniausių putojančių vynų pasaulyje, kurio didžiąją dalį 90 % sudaro vietinės 'Mauzac' vynuogės, o likusi dalis – 'Chenin Blanc' ir 'Chardonnay', užtikrinana išskirtinį stilių. Blanquette Méthode Ancestrale – retas natūraliai saldus putojantis vynas, gaminamas tradiciniu metodu tik iš vėlyvojo skynimo 'Mauzac' vynuogių, pasižymintis vaisišku ir natūraliu saldumu. Prestižiniai vynuogynai Vyninė valdo apie 60 hektarų vynuogynų, kur auginamos 'Chardonnay', 'Chenin Blanc' ir 'Mauzac' vynuogės, būtinos aukštos kokybės putojančių vynų gamybai. Kadangi savo vynuogių apimtis neužtenka, Antech sudarė ilgalaikes žaliavos tiekimo sutartis su 35 vietiniais ūkininkais, užtikrindama nuoseklų ir išskirtinį tiekimą. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis Antech putojančių vynų struktūra leidžia mėgautis jais iš karto – jie pasižymi išskirtiniu balansiu, gaivumu ir elegantiška aromatine sudėtimi. Tačiau jų kompleksiškumas suteikia potencialą tobulėti ir išreikšti dar ryškesnes charakterio savybes bręstant.

Tyrrell's Wines

Tyrrell's Wines

Australija Australija

1858 m. anglų imigranto Edwardo Tyrrello įkurta „Tyrrell's Wines“ yra viena žymiausių Australijos šeimai priklausančių vyninių. Šeimos vynuogynai driekiasi nuo netoliese Sidnėjaus esančių istorinių namų Hunter Valley iki Limestone Coast ir Heathcote. Ketvirtosios kartos šeimos nario Bruce'o Tyrrello vadovaujamoje vyninėje gaminami vieni iš labiausiai apdovanotų Australijos vynų, įskaitant kultinį „Vat 1 Semillon“. Smėlingas sąnašinis Hunter Valley dirvožemis puikiai tinka baltosioms vynuogėms sirpti. Regione yra 11 senesnių nei 100 metų vynuogynų, o 7 iš jų priklauso būtent Tyrrellių šeimai. „Tyrrell's“ – viena iš „Australia's First Families of Wine“ steigėjų. Nuo 1971 m. „Tyrrell's“ pelnė daugiau kaip 5 000 trofėjų ir medalių, o 2010 m. „James Halliday's Australian Wine Companion“ buvo pripažinta metų vynine. Vyno stilius „Tyrrell's Wines“ vynai pasižymi išskirtiniu regiono ir vynuogių veislių charakteriu. Vyninės filosofija – minimali intervencija, siekiant atskleisti natūralų vynuogynų unikalumą. Baltasis vynas: „Tyrrell's“ ypač garsėja savo „Semillon“ vynu, kuris pasižymi gaivumu, minerališkumu ir gebėjimu ilgai bręsti. Taip pat gaminami aukštos kokybės „Chardonnay“ vynai, pasižymintys kompleksiškumu ir elegancija. Raudonasis vynas: „Tyrrell's“ „Shiraz“ vynai yra žinomi dėl savo sodrumo, vaisiškumo ir švelnių taninų. Vyninė taip pat gamina kitus raudonuosius vynus, kurie atspindi skirtingų regionų ir vynuogių veislių ypatumus. Prestižiniai vynuogynai „Tyrrell's Wines“ valdo keletą prestižinių vynuogynų, kurie yra seniausi ir labiausiai vertinami Hunter Valley regione: „Vat 1 Vineyard“: šis vynuogynas yra kultinio „Vat 1 Semillon“ vyno šaltinis. „HVD Vineyard“: vienas seniausių „Chardonnay“ vynuogynų Australijoje. „Old Hillside Vineyard“: seniausias „Shiraz“ vynuogynas. „Sacred Sites Vineyard“: Vynuogynai, kuriuose auginamos aukščiausios kokybės vynuogės. Šiuos prestižinius vynuogynus papildo ir kiti, mažesni, bet savitais bruožais pasižymintys vynuogynai, išsidėstę skirtinguose Australijos regionuose. Brandinimas ir vartojimo laikotarpis „Tyrrell's Wines“ vynai pasižymi puikiu balansu tarp gaivos ir kompleksiškumo, todėl jais galima mėgautis tiek ką tik pasirodžius, tiek pabrandinus. „Semillon“ vynai turi gerą potencialą bręsti ir tobulėti.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Gianni Masciarelli vyninė – Abrucų vyno elitas  Nuo 1978 metų, kai Gianni Masciarelli (Džani Mašiareli) perėmė šeimos vyninę San Martino sulla Marrucina komunoje, ji tapo Italijos vyndarių elito dalimi, jų gaminami aukščiausios kokybės vynai tapo Italijos vyno kultūros simboliu.  Inovatyvūs vyno gamybos metodai Abrucuose Gianni Masciarelli buvo pirmasis, kuris įdiegė šiuolaikinius vyndarystės metodus mažai išsivysčiusioje Abrucų vietovėje. Jo pasiekimai apima tiek vietinių, tiek tarptautinių vynuogių veislių, tokių kaip 'Montepulciano', 'Chardonnay' ir 'Cabernet Sauvignon' auginimą.  Abrucų vyno lyderaii: "Villa Gemma", "Castello di Semivicoli" ir "Marina Cvetic" "Villa Gemma", "Castello di Semivicoli" ir "Marina Cvetic" – tai trys išskirtinės vynų serijos, kuriuos gamina Masciarelli vyninė. Kiekvienas iš šių vynų ne tik apdovanojamas tarptautiniuose vyno konkursuose, bet ir užima aukštas pozicijas vyno mėgėjų sudaromuose vynų sąrašuose. Masciarelli žymusis vynas "Villa Gemma", pagamintas iš 'Montepulciano' vynuogių, greitai tapo vienu iš populiariausių ir labiausiai vertinamų Italijoje bei pasaulyje.  Marina Cvetic ir Masciarelli Vynų Ateitis Po Gianni Masciarelli netikėtos mirties 2008 m., vyninę perėmė jo žmona, vyndarė Marina Cvetic, kuri tęsia vyro paliktą darbą ir išlaiko aukščiausius vyno gamybos standartus. Jos pastangos ir dėmesys kokybei padeda išlaikyti Masciarelli vyninės prestižą ir toliau gaminti vienus geriausių vynų Italijoje. Jei ieškote autentiško vyno, kuris jungia tradicijas su moderniais vyndarystės metodais, Masciarelli vynai yra puikus pasirinkimas jūsų vyno kolekcijai.  

Tinklaraštis